Ελλάδα«Καθυστέρηση στην πληρωμή των επικουρικών γιατρών»

«Καθυστέρηση στην πληρωμή των επικουρικών γιατρών»

Την τρίμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών επισημαίνει ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η πληρωμή των επικουρικών γιατρών, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της ΕΙΝΑΠ παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της μισθοδοσίας των επικουρικών γιατρών, που υπηρέτησαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19. Επισημαίνεται ότι οι επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες εν μέσω κορωνοϊού και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παραμένουν απλήρωτοι.

Είναι προφανές ότι η μεγάλη αυτή καθυστέρηση αυτή έρχεται σε απόλυτη αντίθεση τόσο με τις εξαγγελίες του κ.Πρωθυπουργού για τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την κοινή γνώμη που παρουσιάζεται, με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν, ως ευχαριστημένη από τις παροχές υγείας των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και με το αίσθημα δικαιοσύνης και ευγνωμοσύνης προς τους συγκεκριμένους γιατρούς, που ανέλαβαν να ενισχύσουν το εθνικό σύστημα υγείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απέναντι στο άγνωστο και επιθετικό στέλεχος SARS-COV-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, αναμένεται να μην έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας τους ούτε μέχρι το  τέλος Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς μισθό και υπερωρίες και με αυτονόητο πρόβλημα επιβίωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1-Που οφείλεται η τρίμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εν λόγω επικουρικών γιατρών; Πότε αναμένεται να επιλυθεί το ζήτημα και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους;

2-Σκοπεύετε να υλοποιήσετε την υπόσχεση του κ.Πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην παρατείνεται η ομηρεία τους με υποσχέσεις στο διηνεκές;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα