ΠεριφέρειαΝίκας: Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια

Νίκας: Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια

“Τασσόμαστε ως Περιφέρεια στο πλευρό τους και – στον βαθμό που μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα – δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον συγκεκριμένο χώρο”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση, χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου, είχε στην Τρίπολη, με επιτροπή από την περιοχή της Ζήρειας στην Κορινθία, τα μέλη της οποίας του μετέφεραν τις ενστάσεις τους ως προς την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην εν λόγω περιοχή.

Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Νέοι Δρόμο για την Πελοπόννησο”, εξήγησαν ότι ο χώρος που προορίζεται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών περιλαμβάνεται σε περιοχή Natura, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική τουριστική προοπτική.

“Συμφώνησα μαζί τους ότι η περιοχή τους έχει τουριστική κατεύθυνση με προοπτικές που εξελίσσονται πολύ καλά. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρξει καμία βλαπτική προς το περιβάλλον ενέργεια” τόνισε ο περιφερειάρχης και υπογράμμισε:

“Η χώρα μας έχει πολλά βουνά στα οποία δεν προκύπτουν ανάλογες προοπτικές και ως εκ τούτου προσφέρονται περισσότερο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγουμε να εγκαθιστούμε εκεί που αναμένουμε εισοδήματα και θέσεις εργασίες από άλλη πηγή”.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα