ΑργολίδαΝαύπλιο: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020»

Ναύπλιο: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Πρόκειται για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» που αποτελείται από έναν κύκλο καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεκινά την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επισήμανε: «Σήμερα παρουσιάζουμε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου για το καλοκαίρι του 2020, που δικαίως θα χαρακτηριστεί διαφορετικό και αξέχαστο όπως και  όλη η χρονιά που διανύουμε λόγω της πανδημίας που απλώθηκε στον κόσμο».

Ο κ. Κωστούρος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον ΔΟΠΠΑΤ τόνισε ότι όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν θα γίνουν με συγκεκριμένα μέτρα και συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα των αρμοδίων φορέων,  χαρακτηρίζοντας μάλιστα οξύμωρο το γεγονός ότι  ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι ενώ για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη μια εκδήλωση χρειάζεται κόσμο, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό συμβάλλουν στο αντίθετο. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος και σε αυτή την διοργάνωση του καλοκαιριού θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλει για την διεξαγωγή ποιοτικών εκδηλώσεων με κύριο μέλημα την προστασία των συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στο 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου που ανοίγει τις πύλες του και φέτος στις 29 Ιουλίου χαρακτηρίζοντας το ένα  εκ των μεγάλων θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, καταξιωμένων πλέον στη συλλογική συνείδηση των πολιτών και επισκεπτών του Ναυπλίου.

 Εν κατακλείδι, ο κ. Κωστούρος, κάλεσε του δημότες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις  να τις χαρούν, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως προστάζουν οι καιροί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος λαμβάνοντας το λόγο εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον ρομαντισμό που εκπέμπει το Ναυπλιακό σκηνικό και παρά τα εμπόδιο του κορωνοϊού όλες οι εκδηλώσεις θα στεφθούν με μεγάλη επιτυχία. Αναφερόμενος ειδικά στο 29ο Μουσικό Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες παγκοσμίου επιπέδου εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ κα Μαρία Ράλλη επισήμανε πως λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τον κορωνοϊό, το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι θα είναι πιο μικρό αλλά εξίσου ποιοτικό και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένα μέτρα και συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Η κυρία Ράλλη κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος  τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο δημοτικός οργανισμός για το φετινό καλοκαίρι προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του δήμου Ναυπλιέων για την τόνωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε. τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος, είναι τα εξής:

Πέραν του «Φεστιβάλ Ναυπλίου» που θα πραγματοποιηθεί για 29ο συνεχόμενο καλοκαίρι., ενισχύονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στη πρωτεύουσα του δήμου το Ναύπλιο όσο και στην περιφέρεια του, με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής.

Σε όλο το χρονικό διάστημα (14 Ιουλίου- 31 Αυγούστου), είναι προγραμματισμένες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ, καθώς και πολλά εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.

Σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Βραδιά αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια καθώς και η Ναυτική Ναυπλιάδα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ για ένα μήνα Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ έκλεισε με ένα κάλεσμα προς όλους λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι να άλλαξε απροσδόκητα, όμως οι τωρινές συνθήκες μας δίνουν την ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα αγαπημένους καλλιτέχνες και τοπικά συγκροτήματα και σας περιμένουμε όλους να ξεκινήσουμε και πάλι μετά… μουσικής».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα