ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Ασπιρίνη ο νέος έμμεσος δανεισμός της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Τάσος Λάμπρου: Ασπιρίνη ο νέος έμμεσος δανεισμός της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Θέμα χρόνου να ακολουθήσετε την πρόταση μας για μια σύγχρονη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμονίδας από την πλευρά μας, με την ξεκάθαρη διαφωνία μου για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα αυτού του νέου δανεισμού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δήμο μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων, πραγματοποιήθηκε ένας δημόσιος διάλογος μέσω των ανακοινώσεων τόσο της διοίκησης του Δήμου, δελτίο τύπου του Δημάρχου κ. Γ. Γεωργόπουλου και των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Άρα άξιζε αυτή η παρέμβασή μου, η οποία ανέδειξε το πρόβλημα και ενημερώθηκαν οι δημότες για τις ενέργειές και τις θέσεις μας.

Εμείς θα επιμείνουμε και ξέρουμε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο για την ορθότητα της πρότασής μας και είναι ζήτημα χρόνου τόσο η σημερινή διοίκηση του Δήμου όσο και οι άλλες παρατάξεις να ακολουθήσουν τη θέση μας.

 • Αρνούμαστε να δίνουμε συνεχώς οικονομικές ασπιρίνες σε μία ελλειμματική και καταχρεωμένη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ
 • Δεν είναι οικονομικά βιώσιμη μία Δημοτική Επιχείρηση που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει ελλειμματικούς ισολογισμούς, μεγάλες ζημιές, τα έσοδά της είναι λιγότερα από τα έξοδά της
 • Είναι προβληματική μία Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης η οποία δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να έχει με την ανάληψη νέων καθηκόντων από τις εκάστοτε νέες διοικήσεις. μία ομαλή διοικητική μετάβαση και οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται από τη μία δημοτική περίοδο στην άλλη.
 • Δεν υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, τους δημότες καταναλωτές, οι οποίοι επιβαρύνονται με πολλαπλά τέλη και φόρους, με υψηλές αμφισβητούμενες καταναλώσεις, με μη περιοδική έκδοση λογαριασμών, με επιβάρυνση του 80% χωρίς να συνοδεύεται με το αντίστοιχο ανταποδοτικό τεχνικό πρόγραμμα υποδομών.
 • Λειτουργούσε και λειτουργεί με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων, ένας τρόπος λειτουργίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικές και πολιτικές εξαρτήσεις και κακοδιοίκηση.
 • Δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες που σχετίζονται :

Α) Με την σωστή λειτουργία των δύο βιολογικών καθαρισμών Κρανιδίου – Ερμιόνης

Β) Δεν έχει αποπληρώσει την συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στο εκτελούμενο έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου (συμμετοχή που πλησιάζει τα 800.000 ευρώ).

Γ) Πλήρωσε «άσκοπα» μεγάλα χρηματικά ποσά για τεχνικές εκθέσεις – μελέτες για την εξασφάλιση (με ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές) πόσιμου νερού στους δημότες καταναλωτές χωρίς κανένα αντίκρισμα, τα προβλήματα συνεχίζονται, τα ζούμε έντονα και αυτό το καλοκαίρι.

Αγαπητοί συνδημότες – τισσες, αγαπητά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Η λύση είναι μία και θα σας την πω. Τέρμα οι ασπιρίνες και τα ημίμετρα. Χρειάζεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει μία σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης στο Δήμο Ερμιονίδας.

 • Άμεσα θα εξοικονομήσουμε από 150.000 με 200.000 ευρώ το χρόνο από τις λειτουργικές της δαπάνες με τη διακοπή της λειτουργίας της
 • Θα σταματήσουμε «το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων», όλα θα πραγματοποιούνται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς, θα κερδίζουμε τις εκπτώσεις και θα λογοδοτεί η νέα Υπηρεσία στα όργανα διοίκησης του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχο)
 • Θα αξιολογηθούν οι προτεραιότητες στις οικονομικές υποχρεώσεις της σημερινής Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς τρίτους γιατί τα χρέη είναι πολλά και συσσωρευμένα. Απαιτείται ένας ουσιαστικός έλεγχος για πραγματική εικόνα αυτών των χρεών, ορθολογικοποίησης των χρεών.
 • Απαιτείται να συνταχθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο λειτουργίας για μία σύγχρονη ανταποδοτική υπηρεσία Ύδρευσης, Αποχέτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας, με κυρίαρχο όργανο προγραμματισμού και απολογισμού το Δημοτικό Συμβούλιο, το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, όλα θα ελέγχονται από το Δημοτικό Συμβούλιο που όρισε ο λαός με την ψήφο του.
 • Προτείνουμε μία νέα Δημοτική Υπηρεσία με επαρκή στελέχωση και αύξηση θέσεων εργασίας με μόνιμο και εποχιακό προσωπικό, με αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Τέρμα τα ψέματα, απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις, τα ημίμετρα και μία απλή διαχείριση θα οδηγήσει και πάλι σε νέο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο.

Οι δημότες μας θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους, η πρότασή μας για μία Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης αυτό το εξασφαλίζει.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΕρμιονίδαςΕπικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα