ΠεριφέρειαΑνοχύρωτα τα δάση δίχως τους 5000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας

Ανοχύρωτα τα δάση δίχως τους 5000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας. 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία. 

Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας, να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες.

φωτο: Gatzioufas Sotos

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα