ΚορινθίαΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Σημαντικό πρόβλημα καθαριότητας σε όλους τους δήμους της Κορινθίας

ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Σημαντικό πρόβλημα καθαριότητας σε όλους τους δήμους της Κορινθίας

Μετά από σωρεία διαμαρτυριών, καθώς και εκτενών δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο της Κορινθίας, ώς και αυτοψιών, διαπιστώνεται ότι υφίσταται σημαντικό πρόβλημα καθαριότητας σε όλους τους δήμους της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι:

-Η πλημμελής αποκομιδή των απορριμμάτων, η πλημμελής αστυνόμευση κοινόχρηστων χώρων ώστε να αποτρέπονται τα δυστυχώς αυξανόμενα φαινόμενα σώρευσης απορριμμάτων οικιακών και μη.

-Η έλλειψη επαρκών κάδων απορριμμάτων, ιδίως μπλε κάδων ανακύκλωσης, καθόσον το βασικό ζήτημα των απορριμμάτων είναι η ανακύκλωση και όχι η ταφή τους.

-Η έλλειψη τακτικής απολύμανσης των κάδων για την αποφυγή διασποράς μικροβίων και άλλων ασθενειών, ενόψει της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αδέσποτων και τσιγγάνων που ασχολούνται με την αποκομιδή χρήσιμων υλικών από τα απορρίμματα και δεν λαμβάνουν μέτρα υγιεινής.

3. Ιδιαίτερα για την τελευταία περίπτωση, δηλαδή της ελλείψεως τακτικής απολύμανσης και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι, των κάδων απορριμμάτων, η αμέλεια των δήμων σας θα πρέπει να παύσει άμεσα και επιεικώς είναι αδικαιολόγητη.

4. Σε κάθε περίπτωση, η ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, ως και των λοιπών αιρετών αξιωμάτων, δεν γίνεται με διορισμό, αλλά με εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι έχετε αναλάβει τις θέσεις αυτές εθελοντικά και με την προβολή της θέσεως ότι θέλετε να προσφέρετε τις δυνάμεις σας για το καλό των  δημοτών.

5.  Ως εκ τούτου, οι παραπάνω  πλημμέλειες, σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, δεν δικαιολογούνται.

6. Στα πλαίσια αυτά, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας κάλεσε τους αρμόδιους δημάρχους και τους αρμόδιους αντιδημάρχους καθαριότητας να ενεργήσουν άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και των υποχρεώσεων τους προς τους δημότες και τους κατοίκους των δήμων τους.            

7. την παραπάνω παρέμβαση, την κοινοποιήσαμε στις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας της περιφέρειας Κορινθίας και της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου και ελπίζουμε ότι θα κινηθούν άμεσα, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι υγειονομικές βόμβες Σχεδόν σε κάθε πόλη κωμόπολη και χωριό της Κορινθίας. Για τις υπηρεσίες αποκομιδή των απορριμμάτων οι δήμοι εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη, τα οποία είναι αρκούντως υψηλά και τα οποία επιβάλλεται να επιστρέφουν στο σύνολο τους στους δημότες και όχι να γίνονται καταθέσεις ή να σπαταλώνται σε άλλες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα