Το Πόρτο Χέλι αλλάζει και προχωρά με τον ΣΦΙΠ αρωγό

0
O πρόεδρος του ΣΦΙΠ κ. Τζώρτζης Παπαναστασίου (δεξιά) και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Τσουρινάκης

Ο Σύλλογος Φίλων Πόρτοχελίου, για ακόμη μια φορά αποδεικνύει εμπράκτως την ανιδιοτελή αγάπη του για την Περιοχή της Ερμιονίδας και ειδικότερα για το Πόρτοχέλι.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του εν λόγω Σωματείου, αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι κατά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω αρνητικών συγκυρίων η νέα και ομολογουμένως δραστήρια αρχή με Πρόεδρο τον κ. Κώστα Κόκκαλη και με την αμέριστη βοήθεια της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας κας Αγγελική Λούμη, υλοποίησε πολλές κυρίως αισθητικού και ρυμοτομικού τύπου παρεμβάσεις στο Πορτο Χέλι, με στόχο να ομορφύνει η περιοχή του λιμανιού και να αποδοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς, εμπρός από τα εστιατόρια, τα μπάρ και τα εμπορικά καταστήματα.

Η κυριότερη διαμόρφωση αφορά στην διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με διαγράμμιση και την πεζοδρόμηση ενός μεγάλου μέρους της παραλίας με την καθιέρωση διακοπής της κυκλοφορίας οχημάτων, κατά τις βραδινές ώρες της τουριστικής αιχμής.

Η οριοθέτηση των διαπλατυμμένων πεζοδρομίων στην καρδιά της Ελληνικής Ριβιέρας, έγινε με καλαίσθητες ξύλινες ζαρντινιέρες, το κόστος των οποίων κάλυψε πλήρως ο ΣΦΙΠ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση αυτή.

Στον Αγία Αιμιλιανό, με την ευκαιρία της εορτής του, έγινε μετά από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του Πατέρα Πολυχρόνη καθαρισμός του πράσινου χώρου της εκκλησίας, το οικονομικό κόστος του οποίου, ανέλαβε ο ΣΦΙΠ.

Στην λιμνοθάλασσα της Βερβερόντα, η Κοινότητα προχώρησε επί τέλους, μετά από την προτροπή του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου στον καθαρισμό και εξωραϊσμό του χώρου, επισκεύασε τις ομπρέλες και αντικατέστησε τα σπασμένα παγκάκια με νέα καλαίσθητα, τα οποία προσέφερε ο ΣΦΙΠ.

Έτσι, ευπρεπίζεται ο ευρύτερος χώρος της λιμνοθάλασσας όπου κάθε χρόνο διεξάγονται διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι, σημαντικός χορηγός των οποίων επίσης παραμένει ο ΣΦΙΠ.

Όσον αφορά στις φετινές πολιτιστικές δράσεις παρά τους περιορισμούς λόγω COVID-19, οι καλλιτεχνικοί φορείς που συνθέτουν τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και το ιστορικό “Φεστιβάλ Μάνεση” θα πραγματοποιήσουν περιορισμένες εκδηλώσεις, προσφέροντας ωστόσο υψηλές θεατρικές και μουσικές ερμηνείες, στους κατοίκους της περιοχής.

Βασικός Χορηγός και υποστηρικτής όλων των ανωτέρω πολιτιστικών δρώμενων είναι ο ΣΦΙΠ.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook και την Ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here