ΕλλάδαΕπαναλειτουργία σχολείων με χρήση μάσκας και αυξημένα μέτρα προστασίας

Επαναλειτουργία σχολείων με χρήση μάσκας και αυξημένα μέτρα προστασίας

«Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται». Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με το πέρας της τηλεδιάσκεψης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά. Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Η επικοινωνία μας με το υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε», επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Στην τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 συμμετείχαν από πλευράς υπουργείου Παιδείας η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα