Αργολίδα«Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

«Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. Η εν λόγω έκθεση η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου , στις επτά το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι πανεπιστημιακοί Νίκος Αλιβιζάτος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Τάσος Σακελλαρόπουλος. Η παραπάνω επιτροπή αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και οπτικοακουστικό υλικό δημιούργησε  μια έκθεση η οποία, αφηγείται σχεδόν διακόσια χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, αναδεικνύοντας κομβικά γεγονότα που συνιστούν την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Το υλικό διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες: 1. Η ιστορική εξέλιξη του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα (με τέσσερις επιμέρους περιόδους: Αφετηρίες 1821-1862, Εμπέδωση 1862-1915, Διχασμοί 1915-1974, Νέο Ξεκίνημα 1974-1989), 2. Οι Εκλογές, 3. Οι Βουλευτές, 4. Οι λειτουργίες της Βουλής, 5. Τα κτίρια της Βουλής.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα