Αργολίδα«Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

«Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. Η εν λόγω έκθεση η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου , στις επτά το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι πανεπιστημιακοί Νίκος Αλιβιζάτος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Τάσος Σακελλαρόπουλος. Η παραπάνω επιτροπή αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και οπτικοακουστικό υλικό δημιούργησε  μια έκθεση η οποία, αφηγείται σχεδόν διακόσια χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, αναδεικνύοντας κομβικά γεγονότα που συνιστούν την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Το υλικό διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες: 1. Η ιστορική εξέλιξη του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα (με τέσσερις επιμέρους περιόδους: Αφετηρίες 1821-1862, Εμπέδωση 1862-1915, Διχασμοί 1915-1974, Νέο Ξεκίνημα 1974-1989), 2. Οι Εκλογές, 3. Οι Βουλευτές, 4. Οι λειτουργίες της Βουλής, 5. Τα κτίρια της Βουλής.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα