ΚορινθίαΝεμέα: Επιστολή διαμαρτυρίας προς Βορίδη

Νεμέα: Επιστολή διαμαρτυρίας προς Βορίδη

Κ. Υπουργέ,

Οφείλω να σας ενημερώσω πως ανάστατοι οι επενδυτές της Β. Πελοποννήσου παρακολουθούν το πρόγραμμα Leader της ΑΝΒΟΠΕ  που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Από 83 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν προσωρινά μόνο 12 και εκκρεμούν 45 ενστάσεις.

Ειδικά στο Δήμο Νεμέας από 20 αξιόλογες προτάσεις, που υποβλήθηκαν, από σοβαρούς υφισταμένους και νέους επιχειρηματίες, εγκρίθηκαν μόνο 3 και οι υπόλοιποι απορρίφτηκαν για λόγους “που δεν έχουν διευκρινιστεί”. Πολλοί από τους απορριφθέντες μιλούν πλέον περιφρονητικά για το πρόγραμμα, ενώ κάποιοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία ενστάσεων και γενικά κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στην ΑΝΒΟΠΕ  και στις εποπτεύουσες υπηρεσίες.

Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Το πανελλαδικό ποσοστό των θετικών αξιολογημένων έργων ξεπερνά το 65%, στην ΑΝΒΟΠΕ όμως βρίσκεται κάτω του 15% .

Ειδικά στην Περιοχή της Νεμέας χάνονται επενδύσεις ύψους περίπου 8.000.000Ε και μάλιστα η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό του Leader, που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, τους στερεί τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς άλλων προγραμμάτων.

Κ. Υπουργέ, με εμπιστοσύνη στα κριτήριά σας , στην ορθολογιστική αξιολόγηση και στην πολιτική σας  βούληση  προκειμένου  να επιτύχει αναπτυξιακούς στόχους  η χώρα μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, σας παρακαλώ να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα