Αργολίδα"Ξαναπαίρνει μπρος" η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ναυπλίου

“Ξαναπαίρνει μπρος” η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ναυπλίου

Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Υπ. Δικαιοσύνης. Συστάθηκαν με τον α.ν. 2724/1940 (Α’ 449) και λειτουργούν ως ΝΠΔΔ δυνάμει του ν. 2298/1995 (Α’ 62), όπως τροποποιήθηκε με το αρ. 11 του ν. 3860/2010 (Α’ 111) και το αρ. 11 του ν. 4109/2013 (Α’ 16).
Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων έχουν ως κύριο σκοπό να συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων.
Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού παρέχουν υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειες τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια, ψυχαγωγία και στέγη. Μπορούν επίσης να διοργανώνουν επιστημονικές ημερίδες ή συνέδρια και να συμμετέχουν σε έρευνες ή προγράμματα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων.
Κάθε Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων διοικείται από επταμελές συμβούλιο. Η συμμετοχή στο συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη. Τα μέλη τους επιλέγονται από άτομα που διακρίνονται για την ειδική μόρφωση και την κοινωνική ευαισθησία τους.

Στο συμβούλιο μετέχουν με τριετή θητεία, επιτρεπομένου του επαναδιορισμού των αυτών μελών:

α) ένας εφέτης, που κατά προτίμηση έχει διατελέσει εφέτης ανηλίκων ή αντεισαγγελέας εφετών ανηλίκων, ως Πρόεδρος, ο οποίος υποδεικνύεται με τον αναπληρωτή του από τον αρμόδιο προϊστάμενο”.
β) ένα μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας στα Τμήματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Νομικής ή Κοινωνιολογίας ή καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.
γ) ένας επιμελητής ανηλίκων του δικαστηρίου ανηλίκων ενός εκ των πρωτοδικείων της περιφέρειας του Εφετείου ή ένας κοινωνικός λειτουργός”.
δ) ένας δικηγόρος,
ε) ένας εκπρόσωπος του δήμου, της εκκλησίας ή μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με ανηλίκους,
στ) ένας γιατρός, κατά προτίμηση παιδοψυχολόγος ή παιδοψυχίατρος, και
ζ) ένα πρόσωπο με προσφορά, ευαισθησία και εμπειρία στον τομέα πρόληψης ή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας των ανηλίκων.

Ενόψει των ανωτέρω, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α. Ναυπλίου να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Ναυπλίου στο τηλέφωνο 27520 29043 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου yekan@otenet.gr.

Επί του πρακτέου, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι τα πρόσωπα που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν το χρόνο και τη διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εργαστούν αμισθί και να εκτεθούν στη δημοσιότητα που περιβάλλει τις δράσεις των Ε.Π.Α.

Ο Επιμελητής Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ναυπλίου

Παναγιώτης Χουντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα