Ο χορός του Ζαλόγγου στον εγχώριο Τουρισμό

1
Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

Ανατέλλει ο ερυθρός πλανήτης και θεός του πολέμου Άρης, τις πρώτες βραδινές ώρες, σηματοδοτώντας την λήξη του κυκεώνιου, πρωτόγνωρου παγκόσμιας κλίμακας καλοκαιριού. Ένα καλοκαίρι που θα μείνει ανεξίτηλο στις μνήμες μας, τόσο στους επιτηδευματίες του τουρισμού όσο και στους αψηφώντας της τρομοκρατίας των ΜΜΕ τουρίστες.

Περηφανευόντουσαν οι άρχοντες, ότι δράσανε αστραπιαία με το καθολικό εγκλεισμό της χώρας μας, ως αποτέλεσμα τις ομολογούμενες λιγοστές απώλειες συνανθρώπων μας. Θέτοντας έτσι την πατρίδα μας ως τον πιο ασφαλή τουριστικό προορισμό αναμένοντας την ασφαλή πτώση με αλεξίπτωτο, των εσόδων στα 8 δις από 18,5 δις, ενώ αποδείχτηκε τελικά σε ελεύθερη πτώση που με τα βίας να φτάσαμε τα 2,5 δις !

Τα μισά ξενοδοχεία που στηριζόντουσαν στον μαζικό εισερχόμενο τουρισμό, του προσιτού All in inclusive πακέτου, δικαίως δεν λειτούργησαν. Προβλέποντας μια πιθανή πτώχευση σε περίπτωση ανοίγματος, λόγο της επιβεβλημένης οικονομικά δυσβάστακτης καθολικής αλλαγής τρόπου λειτουργίας τους, με τις ακυρώσεις να έχουν την τιμητική τους και τη ζήτηση να είναι στα τάρταρα!

Ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν είδος προς εξαφάνισης με το ανοιγοκλείσιμο των χερσαίων, εναέριων συνόρων μας και δις επιβαρυνόμενος με τις εναλλαγές των εκάστοτε κυβερνητικών αποφάσεων από τις αντλούμενες χώρες που οι πολίτες τους μας είχαν ως τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό, όπως  Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία,Αυστρία,Γαλία, Η.Π.Α. Κίνα και Βαλκάνιες. Άξιο απορίας οι λιγοστοί θαρραλέοι τουρίστες που τόλμησαν να αγνοήσουν τις συστάσεις των κυβερνώντων τους για μη προγραμματισμό ταξιδιών εξωτερικού, παροτρύνοντας τους στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Αναμενόμενο το Βατερλό του εισερχόμενου τουρισμού μεν, αδικαιολόγητος o χορός του Ζαλόγγου στον εγχώριο δε. Στήλη άλατος μείναμε στην αναγγελία των αυταρχικών – τιμωρητέων μέτρων στον Πρωτομάρτυρα Πόρο. Ακολούθησε ένα τσουνάμι σαρωτικών lock-down στους δημοφιλής και μη, τουριστικούς προορισμούς,

Πέλλα, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Ύδρα, Σπέτσες, Χανιά, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη κτλ, καταμεσής Αυγούστου που είχαν εναποθέσει τις προσδοκίες τους οι ντόπιοι για μία οικονομική ανάσα ενόψει ενός ισχνού Χειμώνα. Αλώβητη βγήκε η Πελοπόννησος, Θεσπρωτία και τα πλείστα Ιόνια νησιά, λόγω ασφαλούς οδικής πρόσβασης και μη επιβληθέντων μέτρων, μένοντας με την απορία αν ο κορωνοϊος κάνει διακρίσεις στα μέρη του συγχρωτισμού αφού οι προαναφερόμενες ευνοημένες περιοχές μαγνήτισαν τους ουκ ολίγους εγχώριους τουρίστες, λαμβάνοντας την μερίδα του λέοντος του μοναδικού τουριστικού μήνα Αυγούστου για το φετινό τιμωρητέο καλοκαίρι!

Επί της ουσίας η φετινή θερινή σαιζόν από την μέγιστη οκτάμηνη που ήταν Μάρτιος – Οκτώβριος συρρικνώθηκε σε δύο μήνες 15 Ιουλίου-15 Σεπτεμβρίου με  ετήσιο  τζίρο από 20% μέχρι 40% στις ευνοημένες περιοχές. Αναφορικά τώρα με τον χειμερινό τουρισμό, ουδέν σχόλιο, αν λάβουμε υπόψη και τις δηλώσεις των εντεταλμένων λοιμωξιολόγων – προφητών, (τύφλα να έχει ο Νοστράδαμος), για επερχόμενο δεύτερο κύμα, προειδοποιώντας για γενικό εγκλεισμό, πολύ πιθανόν να μην ανοίξουν καθόλου!

Προς όφελος όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, ότι βιώνουμε μία από τις μέγιστες κοινωνικοπολιτισμικές αλλαγές  της ανθρωπότητας. Ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του και ταυτόχρονα γύρω από τον Ήλιο. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει, έλεγε ο Εφέσιος Φιλόσοφος μας Ηράκλειτος. Η ζωή μας προχωράει άνευ να μας ρωτήσει. Ας πάψουμε να μεμψιμοιρούμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία! Το μέλλον είναι ήδη παρόν, επιβάλλοντας μας να προφυλάξουμε, να διασώσουμε και να μεταδώσουμε στους απογόνους μας μία κοινωνία πνευματικά ελεύθερη, με ορθή κριτική σκέψη. Αποβάλλοντας τους δογματισμούς, ελευθερωνόμαστε από τις αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους του εαυτού μας. Τίκτεται ένας νέος ψηφιακός πολιτισμός. Ας τον καλωσορίσουμε και να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι να τον κάνουμε να λάμψει, μη αφήνοντας τους λίγους κακόβουλους να τον εκμεταλλευτούν.         

Ας μεταβούμε σε έναν Ψηφιακό Διαφωτισμό και όχι σε έναν Ψηφιακό Μεσαίωνα!   

Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπήκαμε στην περιοχή τού Χαους και πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να φθάσουμε σε αυτήν του Φάους … Άλλωστε είναι αδύνατο να νοιώσεις και την ουσία του φωτός αν προηγουμένως δεν έχεις περάσει από το σκότος… Διαδικασίες που για το Σύμπαν αποτελούν μια κουκίδα χρόνου, ενώ για μας μπορεί μια ζωή, οι ακόμη και ζωές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here