Το Ειδικό Γυμνάσιο ανοίγει τις πύλες του

0

Με αρωγό την ευεργέτιδα του δήμου Ερμιονίδας κ. Λίτα Λιβανού, πραγματοποιούνται εδώ και ημέρες, οι οικοδομικές εργασίες για την διαμόρφωση δύο αιθουσών διδασκαλίας και ενός εργαστηρίου – κατάρτισης, ώστε να φιλοξενηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του θεσμού του Ειδικού Σχολείου.

Όπως δήλωσε στην “Ενημέρωση της Περ. Πελοποννήσου” ο πρόεδρος της Δ/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γιώργος Πιτσάς, “οι μαθητές θα αποφοιτούν με κατεύθυνση τους κλάδους της Γεωπονικής και της Πληροφορικής.

Είχαμε υπόψη μας, με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, για την ύπαρξη του σχετικού φακέλου υποβολής για την έναρξη του ανωτέρω θεσμού. Αν και τα στοιχεία ήταν ελλειπή, εμείς κινήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και καταφέραμε να βγεί το σχετικό ΦΕΚ ώστε να προχωρήσουμε.

Η Οικογένεια Λιβανού, είχε ήδη φτιάξει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Κρανίδι και είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον και για την μελλοντική κατασκευή του αντίστοιχου Γυμνασίου. Όλα πήγαν κατευχήν, έπειτα από την συνάντηση του δημάρχου με την κ. Λίτα Λιβανού και δικής μου με τον εκπρόσωπο της κ. Άγγελο Σπυράντη, την περασμένη Τρίτη.

Επιλέξαμε χώρους στο Λύκειο Κρανιδίου, γιατί υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για την περαιτέρω άρτια διαμόρφωσή τους. Εκτιμούμε ότι περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα”.
Επίσης, θα ήθελα μέσα από την εφημερίδα σας, να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες – εισακτέους του δήμου μας, να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και εις ανώτερα…”

Το Ειδικό Γυμνάσιο του Κρανιδίου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία με οκτώ μαθητές αρχικώς, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και όσοι αποφοιτούν από το αντίστοιχο δημοτικό της περιοχής.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here