Άμεση η παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής για την Μονή Αυγού

0
Του Παύλου Δαγρέ*

Σε δύσκολη θέση ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς – Έκθετος και ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ.

Τον εμπλέκει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς που ισχυρίζεται ότι με εντολή Εφραίμ ενέγραψε στην ανασυσταθείσα Μονή Αυγού – που υποτίθεται λειτουργεί χωρίς όμως την παρουσία Μοναχών – κτήμα ιδιοκτησίας του Δήμου Ερμιονίδας και μάλιστα αυτό έπραξαν εν κρυπτώ και εν αγνοία του Δήμου.

Ενώ γνώριζαν και αναγνώριζαν τόσο ο Μητροπολίτης Εφραίμ όσο και ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς ότι το επίμαχο αυτό κτήμα των 42 στρεμμάτων ανήκε στο Δήμο Ερμιονίδας.

Με έγγραφο που απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς προς τα μέλη του τοπικού συμβουλίου του Δημοτικού διαμερίσματος Διδύμων, Δήμου Ερμιονίδας, στις 16 – 9 – 2019 αρ. πρωτ. 01/2019 αναφέρει:
«Ως νόμιμος Διοικητής της Ιεράς Μονής Αυγού σας ενημερώνω για τα κάτωθι:

Κατόπιν έγγραφης εντολής (542/297)/7 – 9 – 2018 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εφραίμ… προέβημεν σε συμβολαιογραφική πράξη, στις 3 – 7 – 2019…

Σύμφωνα λοιπόν με την πράξη αυτή, η Ιερά Μονή έχει πλέον ξανά την νόμιμη κυριότητα επί του ως άνω αγροτεμαχίου.

Η πρωτίστως νόμιμη και επί πλέον ηθική δίκαιη αυτή πράξη, συνάδει με την ιστορία και την παραδεδομένη εκ πλείστων αρχείων κτήση της Μονής επί του ως άνω αγροτεμαχίου, αλλά και καθίσταται απαραίτητη για την αναβίωση, διατήρηση και επαναλειτουργία της Ι.Μονής;

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο προαναφερόμενο έγγραφο ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς.
Χαρακτηρίζοντας την αρπαγή ξένης περιουσίας ως ηθικώς δίκαιη πράξη.
Φαίνεται πώς αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο τις δέκα εντολές όπως: «Ού κλέψεις» «ού ψευδομαρτυρήσεις» κλπ.

Επίσης αναφέρει ότι είναι ο νόμιμος Διοικητής της Ιεράς Μονής. Μήπως μπορεί να μας γνωστοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Μονής εάν υπάρχουν;

Μήπως επίσης μπορεί να μας πληροφορήσει τα ονόματα των δύο Μοναχών που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διαμένουν στην Μονή Αυγού; Αναφέρει επίσης ότι το αγροτεμάχιο αυτό καθίσταται απαραίτητο για την αναβίωση, διατήρηση και επαναλειτουργία της Ι. Μονής. Γιατί άραγε; Αφού το εισόδημα που μπορούσε κάποιος να καρπωθεί από το αγροτεμάχιο αυτό ήταν μόνο το λάδι. Διότι Μόνο ελιές είχε εκεί. Και η απορία όσων επισκέπτοντο την περιοχή αυτή ήταν: Γιατί έκοβαν τις ελιές από την ρίζα και μάλιστα ελιές που δεν τους ανήκαν;
Το κόψιμο των ελιών από τη ρίζα είχε καταγγείλει και Δημοτικός σύμβουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας στις 6 Νοεμβρίου 2019 και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δήμου σελίδα 83.

Γιατί άραγε οι άνθρωποι της Μητρόπολης έκοβαν τις ελιές εκεί;
Τι σκόπευαν να εγκαταστήσουν;
Η ΕΥΠ που σύμφωνα με δημοσίευμα Αθηναϊκής Εφημερίδας έχει επιληφθεί του θέματος και διερευνά τι κρύβεται πίσω από την περίεργη αυτή υπόθεση της Μονής Αυγού σίγουρα θα γνωρίζει.

Συσσωρεύονται τα ερωτήματα για τον βίο και την πολιτεία του Μητροπολίτη Εφραίμ.

Εάν αληθεύουν αυτά που ισχυρίζεται ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς ότι δηλαδή ο Εφραίμ του έδωσε εντολή να εγγράψει το επίμαχο κτήμα του Δήμου ως ιδιοκτησία της Μονής τότε ο θεός να βάλει το χέρι του.

Διότι όπως γνωρίζουμε ο Μητροπολίτης Εφραίμ ήξερε και είχε αποδεχτεί ότι το κτήμα αυτό ανήκε στο Δήμο Ερμιονίδας.

Αδιάψευστη μαρτυρία γι’ αυτό είναι τα όσα είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στην Συνεδρίαση της 6 Νοεμβρίου 2019 ο Αείμνηστος πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ, και είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δήμου στην σελίδα 89 είπε: Όντως σε κάποιες γιορτές, όπως είπε και ο κύριος προηγουμένως, θυμάμαι ήταν μια Μεγάλη Τετάρτη στα Δίδυμα που είχαμε πάει, είχαμε κάνει μια σοβαρή κουβέντα και είπε ο Μητροπολίτης: «Θα με ενδιέφερε να παραχωρήσει ο Δήμος αυτό το κομμάτι» Είπα εγώ ότι: Ξέρετε εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε περιουσία του Δήμου …

Αυτά είχε πει μεταξύ άλλων στις 6 Νοεμβρίου 2019 ο αείμνηστος πρώην Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ.
Πως λοιπόν κ. Εφραίμ ενώ γνωρίζατε και είχατε αποδεχθεί ότι το κτήμα αυτό ήταν ιδιοκτησία του Δήμου δώσατε εντολή εν κρυπτώ να το εγγράψετε στην Μονή Αυγού; Και μάλιστα να δηλώνει ξεδιάντροπα ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς ότι αν θέλει ο Δήμος να διεκδικήσει το κτήμα ας προσφύγει στα Δικαστήρια. Ο κλήρος τα κερδίζει διότι ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ!
Δεν σκεφθήκατε κ. Εφραίμ ότι με την ενέργειά σας αυτή επιβαρύνεται τη θέση σας από την στιγμή που στις 19 – 1 – 2021 έχετε παραπεμφθεί να δικαστείτε στα Δικαστήρια Πειραιά και μάλιστα σε Βαθμό Κακουργήματος πάλι για υπόθεση που σας κατηγορούν σχετικά με αγροτεμάχια;

Για να μην αιωρείται όμως η άποψη ότι ο Μητροπολίτης Εφραίμ έχει ροπή προς την παρανομία, θα ζητήσουμε από τις αρμόδιες οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες – το ίδιο ευχόμαστε να πράξει και ο κ. Εφραιμ – να διενεργήσουν έλεγχο στα οικονομικά της Μητρόπολης Ύδρας όπως άλλωστε έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλες Μητροπόλεις.

Έτσι μετά τον οικονομικό έλεγχο που θα συμπεριλαμβάνει και τον έλεγχο των πωλήσεων μέρους της περιουσίας της Μητρόπολης Ύδρας θα λάμψει η αλήθεια.

Για να μην κατηγορείται ο κ. Εφραίμ.

Άλλωστε την αλήθεια που είναι ο λόγος του Χριστού αποδέχονται και διακηρύττουν από τον άμβωνα της εκκλησίας ο Μητροπολίτης Εφραίμ και ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς και την αλήθεια αυτή επιζητούμε να μάθουμε για το τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Ύδρας.

*ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here