ΑργολίδαΑνακοίνωση για την μετακίνηση του πυρηνελαιουργείου

Ανακοίνωση για την μετακίνηση του πυρηνελαιουργείου

Τοπικοί σύλλογοι από Τολό, Ίρια, Πυργιώτικα, Δρέπανο, Ασίνη και Κάντια εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν:

«Είναι γνωστό ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες από πυρηνελαιουργείο της παραλιακής περιοχής Ναυπλίου – Ν. Κιου για μεταφορά των εγκαταστάσεων της στον Αγ. Αντώνιο περιοχή Γαλαναιίκα (πρώην Δήμος Ασίνης). Θεωρούμε αδιανόητο στην εποχή μας να γίνεται προσπάθεια αδειοδότησης τέτοιου είδους βιομηχανικής μονάδας κοντά σε τουριστικές περιοχές, σε χώρο όχι μόνο μη θεσμοθετημένο για αυτή την χρήση (ΒΙΠΕ), αλλά και αναγνωρισμένο ως γη υψηλής παραγωγικότητας αρδευόμενης από το κανάλι του Αναβάλου, έργο το οποίο κόστισε στο κράτος εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αργολίδας έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά με το υπ. αριθμό έγγραφο 03//20-03-2019 ενώ το πυρηνελαιουργείο έχει καταθέσει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. κατά της απόφασης της Περιφέρειας. Θεωρούμε άδικο και υποτιμητικό να μεταφέρεται ένα πρόβλημα της περιοχής Ναυπλίου στην περιοχή του πρώην Δήμου Ασίνης. Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην μεταφορά του προβλήματος στην περιοχή μας και καλούμε την ΠΕ Αργολίδας και τις αδειοδοτούσες αρχές να μην το επιτρέψουν και να σταθούν αντάξιες στο ύψος των περιστάσεων». Το έγγραφο που εκφράζει την άποψη φορέων και κατοίκων για το θέμα, υπογράφουν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασίνης – Δρεπάνου – Ιρίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνουκαι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάντιας.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους τρεις αντιπεριφερειάρχες που προέρχονται από την Αργολίδα, τους τρεις βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Ναυπλιέων. Παράλληλα έχει γίνει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για της απόφασης της Π.Ε.Χ.Ω.Π. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα