Home Συνεντεύξεις Αναστάσιος Γανώσης: “Η Περιφέρεια για μένα είναι ένα μικρό πανεπιστήμιο…”

Αναστάσιος Γανώσης: “Η Περιφέρεια για μένα είναι ένα μικρό πανεπιστήμιο…”

1

Συνέντευξη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναστάσιο Γανώση

Συνέντευξη στον  Κώστα Πρώιμο

Είναι ο πρώτος εξ’ Ερμιονίδας καταγόμενος που κατάφερε να εκλεγεί πανηγυρικά στο ΠΕ.ΣΥ, με αξιοζήλευτες επί συνόλω ψήφους και συνεπώς να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών της Αργολίδας ανελλιπώς σε κάθε συνεδρίαση.

Στην ακόλουθη συνέντευξη την οποία ο Ερμιονίτης Περιφερειακός Σύμβουλος και γνωστός επιχειρηματίας Αναστάσιος Γανώσης παραχώρησε στον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο, μίλησε για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει, για τα δρώμενα της Αργολίδας, καθώς και για τις ευαίσθητες ισορροπίες στο δήμο Ερμιονίδας, αλλά  και για την στενή και μακρόχρονη φιλία που διατηρεί με τον συνάδελφο του και πρόεδρο της ΕΠΣΑ Βασίλη Σιδέρη.

Κώστας Πρώιμος: Καταφέρατε να εκλεγείτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος ορμώμενος από την περιοχή της Ερμιονίδας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την συμπλήρωση ενός έτους στα κοινά της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ: Αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία, αφού είναι η πρώτη φορά που κάποιος Ερμιονιδεύς καταφέρνει να εκλεγεί σε επίπεδο Περιφέρειας, με βαθμό δυσκολίας τεράστιο λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην περασμένη εκλογική διαδικασία. Ξεκάθαρα όμως και αφού έχουν περάσει δύο χρόνια από την περίοδο που ζήτησα από τους πολίτες της Αργολίδας να με χρήσουν εκπρόσωπο τους στην Περιφέρεια, το να μην προέρχεσαι από τις μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας δεν αποτελεί μειονέκτημα για την πολιτική σου σταδιοδρομία αρκεί να δηλώνεις καθημερινά παρών τόσο σαν παρουσία σε όλη την επικράτεια της Αργολίδας, όσο και μέσα από την ενεργή σου δράση και παρέμβαση στα πλαίσια του θεσμού που υπηρετείς.
Πραγματικά, μετά την συμπλήρωση του ενός έτους ως Περιφερειακός Σύμβουλος έχω αποκτήσει εμπειρία και γνώση των θεμάτων καθώς και μια συνολικά καλύτερη εικόνα για τα προβλήματα που άπτονται των περιφερειακών αρμοδιοτήτων και οι παρεμβάσεις και προτάσεις  μου πλέον αφορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αργολίδας. Είμαι μέλος σε ένα πρωτοφανές περιφερειακό συμβούλιο που δεν έχει πλειοψηφία και απαρτίζεται από πολλές έμπειρες πολιτικές και αυτοδιοικητικές προσωπικότητες- πράγμα που αποτελεί ένα “μικρό πανεπιστήμιο” για έναν νέο στον πολιτικό στίβο.

Η Αργολίδα “πονάει” στους τομείς των υποδομών

Κώστας Πρώιμος: Θα μπορέσετε έστω μέσω ενός αντιπολιτευτικού ρόλου να διεκδικήσετε υπέρ των κατοίκων της Αργολίδας τα δέοντα; Σε ποιους βασικούς τομείς ανάπτυξης διαβλέπετε ήδη μια καθυστέρηση στα υποσχεθέντα;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ: Έμαθα στην πορεία μου έως τώρα να αναγνωρίζω και να κριτικάρω με δημιουργική διάθεση και με αυτόν τον κανόνα ως αρχή επέλεξα να προχωρήσω πολιτικά. Οι παρεμβάσεις μου στο ΠΕΣΥ απέφεραν καρπούς όπως το θέμα των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα, ή το ζήτημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε σχολείο του Άργους, γεγονός που αποδεικνύει ότι ασκώντας σοβαρή και δημιουργική αντιπολίτευση αναβαθμίζεις αυτόν τον «άχαρο» ρόλο χωρίς αρμοδιότητες προς όφελος της κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι συμμετείχα στις εκλογές με έναν συνδυασμό που διοικούσε και ψηφίστηκε για να ξανα-διοικήσει την Περιφέρεια και όχι να αποτελεί μια φωνή μόνιμης διαμαρτυρίας και άγονων αντιπαραθέσεων όπως άλλες παρατάξεις.

Η Αργολίδα “πονάει” στους τομείς των υποδομών, ειδικότερα όσων αφορά τα οδικά της δίκτυα που είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν επιτρέπουν να απελευθερωθεί ο τουριστικός και εμπορικός δυναμισμός που διατηρεί ο νομός. Η πορεία των διάφορων έργων ύδρευσης και άρδευσης σε όλο το πεδίο της Περιφερειακής Ενότητας παρουσιάζει καθυστερήσεις με αποτέλεσμα  ο αγροτικός κόσμος να συνεχίζει να βρίσκει αδιέξοδα στην καλλιέργεια των εκτάσεων του, αλλά και αρκετοί Δήμοι να μην έχουν πόσιμο νερό. Γίνεται κατανοητό ότι επιλύοντας τα παραπάνω προβλήματα, η Αργολίδα μπαίνει αυτομάτως σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης αφού οι ομορφιές της, ο πολιτισμός της, τα αξιοθέατα της, οι πλούσιοι καρποί και προϊόντα της σε συνδυασμό με τις μεγάλες ιδιωτικές τουριστικές επενδύσεις επιζητούν μια ώθηση για να εναρμονιστούν με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. 

Η καλή χημεία και η φιλία είναι αυτά που μας ενώνουν με τον Βασίλη Σιδέρη

Κώστας Πρώιμος: Εμφανίζεστε σχεδόν παντού, και αναφέρομαι σε δημόσιες κυρίως θεσμικές εκδηλώσεις, με τον συνάδελφο σας Βασίλη Σιδέρη, εκλεγμένο και αυτόν με την παράταξη Τατούλη. Ποια κοινά στοιχεία ή πολιτικά δεδομένα -αν μη τι ‘άλλο σας συσχετίζουν;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ: Με τον Βασίλη Σιδέρη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια μέσω της ενασχόλησης μας με το ποδόσφαιρο και τώρα την πολιτική, έπειτα από δική του παρότρυνση δήλωσα υποψηφιότητα με τον Πέτρο Τατούλη. Εμφανιζόμαστε μαζί γιατί αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος ως Περιφερειακοί σύμβουλοι της ιδίας παράταξης, αλλά σίγουρα η καλή χημεία και φιλία που υπάρχει ανάμεσά μας αποτελεί λεπτομέρεια εξαιρετικά σημαντική, αφού βλέπουμε απέναντι και τριγύρω πισώπλατα μαχαιρώματα ακόμα και μεταξύ στελεχών ιδίων παρατάξεων. Ο Βασίλης ανήκει στα πιο παλιά και έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας, στέλεχος που θα ήθελε κάθε περιφερειακή αρχή να έχει στο δυναμικό της και καθρέπτης όλων αυτών είναι τα πολλά αθλητικά έργα που “τρέχουν” την στιγμή αυτή στην Αργολίδα τα οποία είναι αποτέλεσμα δικής του δουλειάς στην προηγούμενη του θητεία. Πολιτικά ανήκουμε στην Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε πολύ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είμαστε και οι δύο εκφραστές του καθημερινού πολιτικού αγώνα με προσωπική επαφή με τον πολίτη και ψηφοφόρο, οπότε καλώς μας συσχετίζουν.

Κώστας Πρώιμος: Δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια επιχειρηματικά στον τομέα της καφεστίασης και του Τουρισμού εν γένει, με έδρα την Ερμιόνη. Που “πονάει” σήμερα ο δήμος Ερμιονίδας; Εκτιμάτε πως επιχειρούνται συστηματικές πλέον προσπάθειες από τους θεσμικά αρμοδίους φορείς οι οποίες θα λειτουργήσουν εν τέλει ως εφαλτήριο για μια ουσιαστική αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ: Ο Δήμος “πονάει” σε στελέχη γιατί  με πέντε συνδυασμούς να κατεβαίνουν στις εκλογές σε ένα μικρό Δήμο όπως η Ερμιονίδα και  με το σύστημα της απλής αναλογικής δημιουργείται δυσκολία να δημιουργηθούν συνδυασμοί με βάθος σε αξιόλογα στελέχη αφού πολλά από αυτά αδυνατούν να εκλεγούν και δεν δηλώνουν συμμετοχή, είτε απογοητεύονται όταν δεν εκλεγούν.

Βέβαια υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι σύμβουλοι στην τωρινή δημοτική θητεία από όλες τις παρατάξεις που καταφέρνουν να συνεργαστούν εξαιρετικά μεταξύ τους.

Τώρα, για τον τουρισμό είναι νωρίς να κρίνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια από την μεριά του Δήμου μιας και ο τουρισμός απαιτεί εξωστρέφεια που μεταφράζεται σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και μαζικές δραστηριότητες για την προβολή του, κάτι που στην εποχή της πανδημίας είναι αδύνατο αφού κάθε τέτοια εκδήλωση έχει παγώσει παγκοσμίως. Μπορεί να γίνει αρκετή δουλειά όμως στο κομμάτι προβολής μέσω digital marketing, όπως και η δημιουργία ενός εντύπου τουριστικής προβολής της Ερμιονίδας. Πραγματικά το έντυπο που δημιουργήθηκε φέτος είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε ποιότητα τουριστικού εντύπου από την επιτροπή Τουριστικής προβολής του Δήμου και με κάποιες βελτιώσεις σε φωτογραφικό υλικό, δομή και οργάνωση θα αποτελέσει μια έντυπη και ψηφιακή  μορφή ξεναγού για κάθε τουρίστα αρκεί να αποτυπώνει ατόφια το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο τουριστικά σαν Δήμος και η επιλογή στο πρόσωπο της Αγγελικής Λούμη σε θέματα Τουρισμού με βρίσκει σύμφωνο αφού γνωρίζει το αντικείμενο καλά.

Η Περιφέρεια αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για να αποδείξεις το “πολιτικό σου ποιόν”

Κώστας Πρώιμος: Είστε νέος άνθρωπος με έντονη κινητικότητα στα δρώμενα της Περιφέρειας. Προς ποια πολιτική κατεύθυνση στοχεύετε; Διότι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες έχουν περιορισμούς στο πόστο ενός Περιφερειακού Συμβούλου και δη της Αντιπολίτευσης…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ: Η πολιτική μου κατεύθυνση έχει πολλά αργά και σταθερά βήματα μπορώ να σας πω με σιγουριά. Κάθε νέος άνθρωπος οφείλει βέβαια να κοιτάει ψηλά, χωρίς να διακατέχεται από έπαρση και αλαζονεία. Πρέπει για να πετύχει να διατηρεί σε υγιές επίπεδο την φιλοδοξία της ένασχόλησης με τα κοινά αντλώντας έμπνευση από τα προβλήματα των πολιτών. Το επόμενο μου βήμα δεν το γνωρίζω, δεν βιάζομαι να το ορίσω γιατί ακόμα σαν νέος έχω να αποδείξω ότι αξίζω να εκπροσωπώ τον κόσμο της Αργολίδας και της Ερμιονίδας. Η Περιφέρεια αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για να αποδείξεις το “πολιτικό σου ποιόν” και θέλω να μείνω προσηλωμένος σε αυτό, όμως το 2021 ξέρω πως θα είναι χρονιά πολιτικών ζυμώσεων και το 2022 αποφάσεων για την ενασχόληση των περισσοτέρων με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ ή Β’ βαθμού και άλλων με την κεντρική πολιτική σκηνή, ίδωμεν…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version