Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: «Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας»

Ανδρέας Πουλάς: «Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας»

«Διενέργεια Εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας»

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την καθυστέρηση στην προκήρυξη των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς προς την Υπουργό Παιδείας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Διενέργεια Εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας»

Όπως είναι γνωστό οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας διενεργούνται δύο φορές τον χρόνο, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Για τον μήνα Μάιο η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γίνεται τον Μάρτιο και για τον Νοέμβριο, στις αρχές Οκτωβρίου.

Τον Μάιο του 2020 οι εν λόγω εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο στις 19.5.2020 μεταφέρθηκαν για τον Νοέμβριο του 2020, αναφέροντας στο κέιμενο της ανακοίνωσης μάλιστα ότι «με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί η Προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020, και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής».

Μέχρι στιγμής όμως και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Οκτωβρίου καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει το Υπουργείο αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων και υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, αφήνοντας εκτεθειμένους και σε καθεστώς αβεβαιότητας χιλιάδες ενδιαφερόμενους. Την ίδια στιγμή όλα τα ξένα Πανεπιστήμια έχουν προγραμματίσει ήδη τις εξετάσεις τους για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και έχει ήδη κλείσει η περίοδος των σχετικών αιτήσεων.

Δεδομένου ότι καθημερινά έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας γεγονός που θα καταστήσει τη διενέργεια των εν λόγω εξετάσεων ακόμη πιο δύσκολη.

Δεδομένου ότι από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εξετάσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων άρα η διεξαγωγή τους στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει τον Δεκέμβριο που όπως όλα δείχνουν η υγειονομική κατάσταση της χώρας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη

Δεδομένου ότι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ανησυχούν ότι θα χάσουν άλλη μία εξεταστική περίοδο

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχετε ακόμη ανακοινώσει τη διεξαγωγή εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθεια που σύμφωνα με ανακοίνωσή σας τον Μάϊο του 2020 θα πραγματοποιούνταν τον Νοέμβριο;
  2. Είναι στις προθέσεις σας η άμεση διεξαγωγή των εν λόγω εξετάσεων προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μη χάσουν άλλη μία εξεταστική περίοδο; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να τις προκηρύξετε;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα