ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: Το «ράβε – ξήλωνε» στην υγεία συνεχίζεται

Ανδρέας Πουλάς: Το «ράβε – ξήλωνε» στην υγεία συνεχίζεται

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Όσον αφορά στη δωρεά του ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης» κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί. Εντούτοις, δεν έχει ξεφύγει της προσοχής ότι σε παρόμοια νομοθετήματα που περιλαμβάνουν τροποποιήσεις των σημαντικών δωρεών στο δημόσιο σύστημα υγείας, -όπως του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ιδρύματος ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης –  έρχεται το Υπουργείο Υγείας και προσθέτει διάφορες ατάκτως ειρημένες  διατάξεις αρμοδιότητάς του, οι οποίες σηκώνουν μεγάλη συζήτηση.
  • Επί της ουσίας, οι επιπλέον διατάξεις που εισάγετε στο παρόν νομοσχέδιο εκ πρώτης όψεως συνιστούν μπαλώματα χωρίς  συνοχή, αρχή, μέση και τέλος.
  • Οι μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν το ΕΣΥ έχουν μετατεθεί σε άγνωστο μέλλον, ενώ παράλληλα τα προβλήματα διογκώνονται, όπως  και η έλλειψη οργάνωσης και  στοχευμένων δράσεων.
  • Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ. Ήδη βλέπουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να πιέζεται. Οι καθυστερήσεις αποβαίνουν εις βάρος μας. Αναλώνεστε σε νομοθετικά μπαλώματα για ήσσονος σημασίας θέματα υγείας και αφήνετε τον χρόνο να περνάει χωρίς να κάνετε αυτό που πρέπει, όπως με την στελέχωση των ΜΕΘ.
  • Εξαγγέλλετε την εισαγωγή νέων κλινών ΜΕΘ στο σύστημα, αλλά θέλετε να τις λειτουργήσετε με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση των άλλων νοσοκομειακών δομών σε προσωπικό, αλλά και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών. Η δε, τακτική των αποσπάσεων γιατρών και νοσηλευτών για την λειτουργία των νέων ΜΕΘ οδηγεί σε χάος την δημόσια υγεία, όπως καταγγέλλουν και οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού που έχει αποψιλωθεί από προσωπικό για να λειτουργήσουν οι νέες κλίνες του «Σωτηρία».
  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αυτήν την περίοδο με τα παιδιά. Οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν στα ιδιωτικά εργαστήρια το διαγνωστικό τεστ για τα παιδιά τους. Για να το κάνουν δωρεάν κατευθύνονται είτε στο Παίδων είτε στα κέντρα υγείας που λειτουργούν- και πάλι μόνο κατόπιν ραντεβού.
  • Είναι δυνατόν να κλείνουμε ραντεβού για τον κορωνοϊό διακινδυνεύοντας την υγεία των παιδιών και των οικείων τους και τη διασπορά του ιού; Τι σας εμποδίζει επιτέλους να βάλετε τάξη στην κατάσταση με τα διαγνωστικά τεστ και να γίνει επιτέλους διατίμηση από τον ΕΟΠΥΥ;
  • Οφείλετε απαντήσεις για την διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων της υγείας μέχρι σήμερα, καθώς σας είχαμε προειδοποιήσει από καιρό για τις συνέπειες τυχόν κακών επιδόσεων τουλάχιστον ως προς την πανδημία. Αντί να έχετε μεριμνήσει και να έχετε πράξει τα δέοντα, περάσατε ένα καλοκαίρι περισσότερο ανέμελο από ό,τι έπρεπε. Τώρα βιώνουμε τα επίχειρα, αλλά ελπίζουμε έστω και την ύστατη ώρα να κάνετε αυτό που πρέπει.»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα