Γιάννης Γεωργόπουλος: «Πολύ σημαντική η απόφαση» η ένταξη του “Ροδιού Ερμιόνης” στο μητρώο ΠΟΠ

0

«Ως πολύ σημαντική», χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την εγγραφή για το «Ρόδι Ερμιόνης» στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος, «πρόκειται για μία μεγάλη κατάκτηση και στην ουσία αποτελεί το επιστέγασμα πολύχρονων προσπαθειών, αφού θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν μία σειρά από πολλές διαδικασίες». Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Γεωργόπουλο, «κάθε χρόνο παράγονται στην περιοχή μας περισσότεροι από 1.200 τόνοι ροδιού, που έχει ξεχωριστές ιδιότητες».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στους παραγωγούς της περιοχής μας», ενώ σε αυτό το σημείο επισημαίνει, ότι «αναμένουμε να δοθεί σύντομα λύση στο σημαντικό θέμα της άρδευσης, μέσω του έργου του Ανάβαλου, αφού είναι έτοιμα να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης».

Το «Ρόδι Ερμιόνης» είναι ένα ρόδι που καλλιεργείται στον Δήμο Ερμιονίδας, στην περιφερειακή ενότητα της Αργολίδας. Ο καρπός του χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τεχνογνωσία των καλλιεργητών έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς συνδυάζονται συγκεκριμένοι εδαφοκλιματικοί παράγοντες και τεχνική καλλιέργειας, που συντελούν στην διαμόρφωση του τελικού προϊόντος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here