Κορινθία"Γ. Ψυχογιός: Να ανακληθεί άμεσα το κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ στο Λουτράκι

“Γ. Ψυχογιός: Να ανακληθεί άμεσα το κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ στο Λουτράκι

Αναφορά του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, προς τα αρμόδια Υπουργεία για το κλείσιμο καταστήματος του ΟΤΕ στο Λουτράκι, κατατέθηκε στη Βουλή:

Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία άμεσες παρεμβάσεις για να ανακληθεί το αδικαιολόγητο από κάθε άποψη κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ στο Λουτράκι, να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή στα δικαιώματα των εργαζόμενων και να διασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του Δήμου.
Σε αυτή την κατεύθυνση, κατέθεσα Αναφορά στη Βουλή λαμβάνοντας υπόψη την σχετική Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Η περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου εξυπηρέτησης αλλά και των υπηρεσιών αποκατάστασης και συντήρησης, έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων του Ομίλου ΟΤΕ που το προηγούμενο διάστημα έβαλαν στο στόχαστρο τεχνικούς και λοιπούς εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνική διάσταση της πρόσβασης στις τηλεπικοινωνίες.
Δεν θα το επιτρέψουμε. Μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα δώσουμε και αυτή τη μάχη. Πρέπει όμως να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν και όλοι όσοι κατέχουν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις ευθύνης υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον”.

Διαβάστε το έγγραφο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. κ. Υπουργούς: Ανάπτυξης και Επενδύσεων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Λουκέτο στο κατάστημα Cosmote στο Λουτράκι»

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός καταθέτει ως Αναφορά την από 12/10/2020 Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου σχετικά με την απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να κλείσει το Υποκατάστημα ΟΤΕ στο Λουτράκι.

Με την ανακοίνωση της, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου καταγγέλλει την απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ, που το μάνατζμεντ έχει πλήρως το Γερμανικό Δημόσιο μέσω της Deutsche Telekom, να κλείσει ακόμα ένα υποκατάστημα ΟΤΕ στην Κορινθία αυτό του Λουτρακίου, θέτοντας μάλιστα το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζόμενους ή εθελούσια απόλυση ή μεταφορά τους στο Νομό Αττικής διαλύοντας τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό.

Πρόκειται για ένα κατάστημα που είναι ιδιόκτητο με σχεδόν μηδενικά έξοδα λειτουργίας το οποίο είχε παραχωρηθεί από την τοπική κοινωνία, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις για καλύτερη ποιότητα τηλεπικοινωνιών και εξυπηρέτηση.

Ένα κατάστημα που έχει ήδη πιάσει από τον Σεπτέμβριο τους ετήσιους στόχους που είχαν δοθεί από τον Όμιλο, εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και παραθεριστών και δίνει προστιθέμενη αξία στην τοπική αγορά αλλά και την τοπική κοινωνία.

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται τη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με την οποία ζητά να μην κλείσει το Υποκατάστημα και να μην μεταβληθούν οι όροι εργασίας των εργαζομένων σε αυτό .

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα