ΆρθραΕυχαριστήρια στην μεσαία τάξη…

Ευχαριστήρια στην μεσαία τάξη…

Αναγνωρίζοντας την συμβολή της μεσαίας τάξης στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ευχαριστεί και ετοιμάζεται σε ένδειξη ευγνωμοσύνης να ανταμείψει την πολύπαθη μεσαία τάξη, επισπεύδοντας την ψήφιση του νέου Νόμου του ΥΠΕΚΑ. Στο Άρθρο 28 του Νόμου, που προβλέπεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, προβλέπεται η ουσιαστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης για την ανέγερση κατοικιών.

Για να είμαστε ακριβείς το 90-95% των αρτίων και οικοδομήσιμων εκτός σχεδίου γηπέδων, με όποια έκταση και αν έχουν και όποτε και αν δημιουργήθηκαν, καθίστανται από την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα για την ανέγερση κατοικίας. Έτσι βιαστικά, χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες πολεοδομικές παρεμβάσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει την εκτός σχεδίου γη, της οποίας η αξία θα υποδεκαπλασιαστεί  όταν ισχύσει ο Νόμος.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών, φαίνεται ότι οι επιπτώσεις της εφαρμογής του Νομοσχεδίου αυτού θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές της κρίσης του Χρηματιστηρίου. Θα χάσει λοιπόν και πάλι η μεσαία τάξη. Και ποιος θα κερδίσει άραγε από την κατακόρυφη πτώση της αξίας της γης?  Να το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ή έστω  ο  “υπεύθυνος” Υπουργός κ. Χατζιδάκης.

Δρ.-Μηχ. Αντώνης Αντωνόπουλος

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα