Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΝαύπλιο: Ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα των πυρηνελαιουργείων

Ναύπλιο: Ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα των πυρηνελαιουργείων

Μετά την έκδοση πράξης της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας & Περιβάλλοντος (Π.Ε.Χ.ΩΠ) της Π.Ε. Αργολίδας περί απόρριψης αιτήματος της βιομηχανικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ.Κουφάκη ΑΒΕ» με θέμα την εγκατάσταση μονάδας ξήρανσης νωπού ελαιοπηρύνα – παραγωγής πυρηνελαίου σε ακίνητο εντός των ορίων του Δήμου Ναυπλιέων το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Εκδίδεται το παρόν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο :

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή  του  τόσο στην συνεχή οχλούσα για την πόλη του Ναυπλίου λειτουργία  των πυρηνελαιουργείων που  βρίσκονται στην παρ. οδό Ν.Κίου -Ναυπλίου όσο και στη μετεγκατάσταση ή εγκατάσταση  αντίστοιχης μονάδας σε χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Ναυπλιέων, χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση ειδικού  πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού περί χωροθέτησης της λειτουργίας τέτοιων μονάδων. 

Συγκεκριμένα η μέχρι τώρα λειτουργία του εν λόγω πυρηνελαιουργείου κρίνεται απαράδεκτη, δημιουργεί τεράστια όχληση και όχι μόνο δεν θέλουμε να μετακινηθεί αλλά και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του σε χωροθετημένη περιοχή. Το Δημ.Συμβούλιο στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζομένους και ενδιαφέρεται όχι μόνο για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους αλλά και για την επαύξησή τους. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας όμως δεν πρέπει να προκρίνεται και να δημιουργεί ηθικά διλήμματα στην περίπτωση εξέτασης μιας οχλούσας χρήσης και δραστηριότητας. 

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του τόσο στην συνεχή οχλούσα για την πόλη του Ναυπλίου λειτουργία των πυρηνελαιουργείων όσο και στη μετεγκατάσταση ή εγκατάσταση αντίστοιχης μονάδας σε χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Ναυπλιέων, χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού περί χωροθέτησης της λειτουργίας τέτοιων μονάδων.

Επίσης μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προς την Οικονομική Επιτροπή για έγκριση άσκησης παρέμβασης του Δήμου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και αποφάσισε:
Να εγκρίνει την άσκηση παρέμβασης του Δήμου Ναυπλιέων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του κύρους της με αρ. 3/20-03-2019 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΠΕΧΩΠ) της Π.Ε. Αργολίδας κατά την εκδίκαση της αίτησης της βιομηχανικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ.Κουφάκη ΑΒΕ» για ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα