Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΕλλάδαΣτο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει 150 άτομα που δεν έχουν στέγη

Στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και της στήριξης εκείνων που έχουν ανάγκη βρίσκεται για ακόμα μια φορά το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Με πρωτοβουλία της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ο Σύλλογος απέστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός».

Από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας, που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην Θεσσαλία, η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη κύριο Κώστα Αγοραστό, καθώς και με τοπικούς φορείς, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα είναι στο πλευρό τους. 

Με την υποστήριξη μελών του ΔΣ του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και εταιρειών που έσπευσαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία, εστάλησαν είδη για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλίας που από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

«Σας σκέφτομαι πάρα πολύ και θέλω να ξέρετε πως είμαστε πάντα δίπλα σας. Συμπάσχουμε μαζί σας. Σε όλες τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας προσπαθώ πάντα  να είμαι εκεί. Αν ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθά, πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι. Εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλύτερα.  Εγώ είμαι πάντα δίπλα σας, κοντά σας και σας στέλνω την αγάπη μου» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Περιφερειάρχη κύριο Αγοραστό.

«Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και η Πρόεδρος Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία εμπνέει κοινωνικές αξίας και ανθρώπινα ιδεώδη  μας  βοήθησε μόνη της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των ανθρώπων και θέλω να την ευχαριστήσω εκ μέρους όλων όσοι θα έχουν ευεργεσία αυτή. Ταυτόχρονα η πράξη αυτή είναι σύμβολο αλληλεγγύης,  είναι πράξη αγάπης,  δίνει δύναμη ανθρωπιάς και κουράγιο να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κύριος Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Κωνσταντίνος Νούσιος δήλωσε: «Ο αγώνας είναι μεγάλος. Βοηθάμε εκεί που μπορούμε. Σήμερα δεχόμαστε μια  ευγενική προσφορά από το Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και την κυρία Μαριάννα  Βαρδινογιάννη που δείχνει την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους. Αυτά τα πράγματα τα δεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Ευχαριστούμε την κυρία Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο. Θα μοιραστούν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κύριος Βασίλης Τσιάκος τόνισε: «Η βοήθεια που δεχόμαστε είναι συγκινητική. Μια από αυτές είναι και από την κυρία Βαρδινογιάννη από την ΕΛΠΙΔΑ. Την ευχαριστούμε γιατί η προσφορά αυτή θα πιάσει τόπο. Ο Δήμος Καρδίτσας έχει 150 άτομα που δεν έχουν στέγη. Τέτοιες ενέργειες μας κάνουν πιο δυνατούς και να λέμε υπάρχει ελπίδα να κάνουμε την πόλη μας και τον τόπο μας καλύτερο από πριν».

Ο κύριος Φάνης Στάθης, Δήμαρχος του Μουζακίου, περιοχής που υπέστη και τις μεγαλύτερες καταστροφές, συγκινημένος δήλωσε: «Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η συμπαράσταση του  κόσμου είναι μεγάλη και να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους για την συμπαράσταση τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛΠΙΔΑ και στην κυρία Βαρδινογιάννη η οποία με πήρε τηλέφωνο εκείνες τις ημέρες της καταστροφής συμπαραστάθηκε μου ευχήθηκε καλή δύναμη και πρέπει να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σήμερα για την υλική βοήθεια που μας έχει στείλει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» στο πλαίσιο στήριξης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός» στήριξε όχι μόνο την Καρδίτσα, αλλά και την Κεφαλλονιά. (Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία λευκών ειδών NEF NEF για την πολύτιμη προσφορά της).

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα