ΑργολίδαΣυνάντηση Λαμπρόπουλου με Διδασκάλου

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Διδασκάλου

Διαβάστε την ανακοίνωση για την συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γεώργιο Διδασκάλου, σχετικά με τα πολιτιστικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη του Ναυπλίου…

Χθες Τρίτη 13 Οκτωβρίου, είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτώ θεσμικά ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου, φίλο και συμμαθητή, προκειμένου να ενημερωθώ από τα πλέον επίσημα χείλη για τα έργα πολιτισμού, την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Ναυπλίου. Αφού τον ευχαρίστησα και τον συγχάρηκα για τις ενέργειες τόσο της Υπουργού κα. Μενδώνη όσο και του ίδιου προσωπικά για την ένταξη του μεγάλου έργου του Τελωνείου και την χρηματοδότηση του με το ποσό των 960.000 ευρώ μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από αυτόν και τους άμεσους συνεργάτες του (η ευγένεια και προθυμία των οποίων με εξέπληξαν) για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν για χρόνια τους συμπολίτες μας.

Α. Μπούρτζι: Για την καστρονησίδα πληροφορήθηκα με χαρά ότι οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο (επιχρίσματα) και γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την ηλεκτροδότηση και τον φωτισμό του. Μάλιστα με ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου εξασφαλίστηκε και η τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους για την απρόσκοπτη και συνεχή ηλεκτροδότηση του. Απομένουν οι ενέργειες του Δήμου για την σύνδεση με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για υδροδότηση και αποχέτευση.

Β. Περίπατος της Αρβανιτιάς: Έχει ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η σύνταξη του σχεδίου της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει αποσταλεί από 2.10.2020 στο Δήμο Ναυπλιέων και στο λιμενικό ταμείο για να περάσει από της οικονομική επιτροπή.

Γ. Άγιος Νικόλαος: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της πρότασης του Υπουργείου Πολιτιςμού για την ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.

Δ. Κτήριο Βίγκα: Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και λίαν συντόμως θα γίνει ανάθεση μελέτης από το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτηρίου. Τέλος, συζητήσαμε και για αλλά θέματα ανάδειξης και προστασίας του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως η ανάδειξη των τάφων της Ευαγγελιστρίας, η ανάδειξη του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος, τον Πύργο της Κάντιας και το ηρώο του Νικηταρά στην ομώνυμη πλατεία. Συνάντησα ανοιχτές πόρτες και ώτα ακουόντων, κλίμα διάθεσης για προσφορά και δεδομένη διάθεση για ανάδειξη και προστασία της κληρονομιάς μας.

Οφείλουμε ως Ναυπλιώτες ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπουργό κα. Μενδώνη και στον Ναυπλιώτη Γενικό Γραμματέα κ. Διδασκάλου για την άοκνη προσφορά τους, για το μέγιστο ενδιαφέρον για την πόλη μας και για την αποτελεσματικότητα τους, αφού σε πολύ μικρό διάστημα έλυσαν χρόνια προβλήματα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα