Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΣυνάντηση Πουλά με την «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων»

Συνάντηση Πουλά με την «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων»

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση, σε συνάντηση με την «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων στην περιοχή μας», στο Τολό.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε:

Οι εκπρόσωποι των φορέων με ενημέρωσαν για την ανησυχία τους και την έντονη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια χωροθέτησης πυρηνελαιουργείου στην περιοχή. Γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την μόλυνση του περιβάλλοντος και θα επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους. 

Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελαιοπαραγωγικής δραστηριότητας του νομού. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με περιβαλλοντικούς και χωροταξικούς κανόνες, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και παράλληλα θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την μετεγκατάσταση τους και την προσαρμογή τους στην περιβαλλοντική νομοθεσία. Κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η απρόσκοπτη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε πλήρη αρμονία όμως με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τάσσομαι στο πλευρό των κατοίκων του παλαιού Δήμου Ασίνης και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και της τουριστικής  δραστηριότητας της περιοχής τους και θα υποστηρίξω κάθε νόμιμη ενέργεια τους. 

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα