ΚορινθίαΥπό αντίξοες συνθήκες οι ανασκαφές στην Τενέα

Υπό αντίξοες συνθήκες οι ανασκαφές στην Τενέα

Από το χώρο της Ανασκαφικής Έρευνας στην Τενέα. Η ενημέρωση της προόδου των εργασιών έγινε από την επικεφαλής των ερευνών πρώην γενική διευθύντρια του υπουργείου πολιτισμού Dr Elena Korka και την ομάδα της.

Μετά από 8 χρόνια συνεχούς συστηματικής ανασκαφής και έρευνας, πέρα από τα πλούσια και σημαντικά κινητά ευρήματα πολλά εκ των οποίων είναι χρυσά, η αποκάλυψη σταθερών κατασκευών, τάφων, μνημείων, οικιών, έργων υποδομής, δεξαμενών, νεκροταφείων, της μεγάλης λεωφόρου που συνέδεε την Κόρινθο με την Τενέα και το Άργος, διαγράφει πλέον την ύπαρξη, το σχεδιασμό και τη χωροταξία μιας μεγάλης και αφνειού πόλεως με συνεχή ιστορία, από της ιδρύσεως της μέχρι την πρώιμη βυζαντινή περίοδο.

Το μόνο αρνητικό σημείο για φέτος είναι η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής του ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που σημειώνεται για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η ανασκαφική έρευνα σταματά για φέτος την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2020 δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση. Σαράντα επιστήμονες και εργάτες εργάζονται κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και αξίζουν το καλύτερο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας επιβάλλεται στο σημείο αυτό να ενεργήσουν πιο γρήγορα, πιο συστηματικά και πιο αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα