ΑργολίδαΓ.Ανδριανός: Η κατασκευή ξηραντηρίου - πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι πρέπει να αποτραπεί

Γ.Ανδριανός: Η κατασκευή ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι πρέπει να αποτραπεί

Ανδριανός: Η λειτουργία ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργείου στον πρώην δήμο Ασίνης θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο χωροταξικό.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός μετά τη συνάντηση που είχε στο Τολό με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της περιοχής με θέμα την κατασκευή  ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι πρώην δήμου Ασίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη με τη λειτουργία των δύο υφιστάμενων  πυρηνελαιουργείων κοντά στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους, έτσι και η ενδεχόμενη κατασκευή και λειτουργία μονάδων ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργίου ή και δεξαμενής λυμάτων στο Λυκοτρούπι πρώην δήμου Ασίνης θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οχληρή και ρυπαντική εκμετάλλευση που θα πλήξει έντονα τα οικιστικά κέντρα του Δρεπάνου, του Βιβαρίου, της Κάντιας και των Ιρίων, την αγροτική παραγωγή αφού δίπλα από το συγκεκριμένο σημείο καλλιεργούνται οπωρολαχανικά και άλλα κηπευτικά, καθώς και την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια έως και τα Ίρια.

Είναι βάσιμοι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής και υπογραμμίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή αυτή στην συγκεκριμένη περιοχή να αποτραπεί, αλλά και να ολοκληρωθεί τάχιστα το νέο χωροταξικό όπου θα καθορίζονται αυστηρά οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, ώστε η ανάπτυξη να έχει βιώσιμο χαρακτήρα και να μην συγκρούεται με τους εξίσου σημαντικούς στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής αλλά και των άλλων σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων στον τόπο μας».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα