Άρθρα “Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω ιδιωτική ζωή. Η ζωή μου είναι...

“Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω ιδιωτική ζωή. Η ζωή μου είναι υπέροχη”

0

Η μεσαία τάξη είναι παρούσα στην κηδεία της και ακούει τα φτυάρια να παίρνουν φωτιά καθώς το χώμα πέφτει «ποιητικά» επάνω στο φέρετρο της

Γράφει ο Μηνάς Π.

Ο κορονοϊός είναι υπαρκτός, η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το Σεπτέμβριο του 2019 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Κανείς δεν τον πήρε σοβαρά. Οι θεωρίες που διακινούνται και έχουν μεγάλη απήχηση είναι ότι οι κυβερνήσεις και οι τεχνοκράτες πρώτον άφησαν επίτηδες την πανδημία να γιγαντωθεί (από το Σεπτέμβριο η Ιταλία είχε κρούσματα) και στη συνέχεια με πρόσχημα την πανδημία ξεκίνησαν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση». Εδώ σταματάνε οι θεωρίες και αρχίζουν τα γεγονότα.

Ο όρος «Μεγάλη Επανεκκίνηση» χρησιμοποιείται κατά κόρον από κυβερνώντες ανά τον κόσμο στο δημόσιο διάλογο. (Σελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, μίλησε και αυτός ανοικτά για την ανάγκη μίας «Επανεκκίνησης». «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» το βιβλίο που ήταν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και η φωτογραφία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Τι είναι η «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση»; Ένα βιβλίο-οδηγός που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020 για να κατανοήσουμε τις αλλαγές που θα φέρει ο COVID-19 σε κοινωνικές και οικονομικές δομές και πως πρέπει να γίνει το έναυσμα για να οικοδομήσουμε τον Νέο Κόσμο.

Στις 11 Νοεμβριου 2016 η Ida Auken μέλος της Βουλης της Δανίας έγραψε ένα άρθρο για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) με τίτλο «I Own Nothing, Have No Privacy, and Life Has Never Been Better». Περιγράφει ότι το 2030 θα ζούμε μια ζωή χαρισάμενη αφού η τεχνολογία θα αναλαμβάνει να μας ποτίζει, ταΐζει, ακόμα και να μας μεταφέρει. Με ένα κουμπάκι. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι παραδώσουμε τα «πάντα». Προβληματίστηκα αρκετά για το ποιος θα «πατάει» αυτό το κουμπάκι αφού θα ήμαστε εξαρτημένοι από αυτό για όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Και πότε «δεν θα το πατάει»…

 (Δεν μου ανήκει τίποτα)

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον πρόσφατο νόμο που πέρασε στη Βουλή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τον περίφημο πτωχευτικό κώδικα, εν μέσω πανδημίας. Με απλά λόγια ο κώδικας αναφέρει ότι αν χρωστάς κάποια δάνειο και δεν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις ακόμα και μια δόση η τράπεζα σου κατάσχει την οικία σου και σου επιτρέπει να μένεις σε αυτό και να πληρώνεις το δάνειο εξολοκλήρου. Άρα δεν σου ανήκει το σπίτι και ξεπληρώνεις –ξανά- σαν ενοικιαστής. Το ίδιο θα συμβεί με το αυτοκίνητο σου. Με ότι έχεις εργαστεί σκληρά –αθώα ή παράνομα να κατέχεις.

Με την οικονομική καταστροφή που χτυπάει την χώρα μας έπειτα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τις γελοίες παροχές που δίνει το κράτος για να «περάσουμε» τα λοκτντάουν και την καραντίνα  ποιος θα μπορεί να αντεπεξέλθει στους λογαριασμούς προς το κράτος και τους ιδιώτες; Τα χρέη συσσωρεύονται και γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα…

Η μεσαία τάξη είναι παρούσα στην κηδεία της και ακούει τα φτυάρια να παίρνουν φωτιά καθώς το χώμα πέφτει «ποιητικά» επάνω στο φέρετρο της… για το καλό μας.

Πόσο αθώα ή γκαφατζίδικη τελικά ήταν η φράση του κ. Μητσοτάκη περί εξαρτώμενων από την μισθοδοσία πολιτών;

Δεν έχω ιδιωτική ζωή

Έλεγχος-έλεγχος σε τι προϊόντα ψωνίζεις από ποιο μαγαζί και πότε. Ποιος από την οικογένεια σου πραγματοποιεί τα ψώνια. Click away για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τηλεκπαίδευση, τα παιδιά μας ήδη είναι κολλημένα σε μια οθόνη μέσω των κινητών. Ήρθε η ώρα να τα κλειδώσουμε και σπίτι. Να διαλύσουμε την «τάξη», την συναναστροφή και τον διάλογο. Τις ιδέες, καλές ή κακές. Κοινωνικός αποκλεισμός. Ακόμα και μετά τον εμβολιασμό οι ειδικοί προτείνουν να μην αρθούν οι περιορισμοί. Ποιος ο λόγος;

Οι απόψεις ειδικών και μη θα ονομαστούν «ψεκασμένες» το είπε και ο Πρωθυπουργός μας. Τα Fake News της επόμενης ημέρας που θα ζήσει η ανθρωπότητα θα είναι δελτία τύπου και ήδη τα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να συμβαίνουν. Δημοσιογράφοι – αρθρογράφοι, με γνώμη –καλή ή κακή- θα εκλείψουν αφού λογισμικό το οποίο λειτουργεί ήδη, θα σου σερβίρει την είδηση παίρνοντας και κάνοντας συρραφή των γεγονότων από τα δελτία τύπου…

Έχουν εξοικειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τον κόσμο να μην διαβάζει το άρθρο αλλά απλά τον τίτλο του και να βγάζει τα συμπεράσματα που επιθυμούν. Πρόσφατο παράδειγμα το άρθρο του «David Nabarro: Η Ευρώπη έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές το καλοκαίρι» που έκανε λόγο ότι οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για ιατρικές υποδομές και σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο κυκλοφόρησε με τίτλο «Το τρίτο κύμα πανδημίας θα είναι πιο σφοδρό».

Ο κόσμος διαβάζοντας τον τίτλο, το μήνυμα που λαμβάνει είναι φόβος και τρομοκρατία. Μονάχα όσοι έκαναν τον κόπο να διαβάσουν μα τι λέει αυτός ο άνθρωπος κατάλαβαν το πραγματικό μήνυμα που έστειλε πλαγίως. Οι κυβερνήσεις δεν νοιάζονται για εσάς στα αλήθεια και δεν έκαναν τίποτα για να προετοιμαστούν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικής μας ζωής, γιγαντώνεται, αλλάζει όνομα ενίοτε και παρεμβαίνει στην κρίση μας, στο σωστό και λάθος και στο τι άρθρα ή γνώμες θα παρακολουθούμε. Μην αμελείτε ότι το facebook έχει παραδεχτεί ότι έκανε πειράματα σε ολόκληρες χώρες. Θυμάται κανείς που πριν από χρόνια ξεκινούσε ένα απλό πόστ «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κόμιξ βάλτε έναν ήρωα από καρτούν στη φωτογραφία προφίλ σας», και δεν ήταν. Φυσικά θα μου πεις τι μας λες ρε φίλε τι σε πειράζει αυτό και ήταν αστείο… και όμως δεν ήταν αστείο ήταν τρομακτικό όταν μπορείς να επηρεάσεις εκατομμύρια κόσμο να κάνουν μια τόσο απλή και φαινομενικά αθώα κίνηση.

Η ζωή μου είναι υπέροχη

Στην Γαλλία, drone θα πετάνε από τα κεφάλια των πολιτών ανά πάσα ώρα και στιγμή με τον νόμο «Καθολικής Ασφάλειας» που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες. Απαγορεύεται να φωτογραφίζεις αστυνομικό ή να κάνεις ρεπορτάζ σε κάποια διαμαρτυρία ή πορεία χωρίς να το έχεις κοινοποιήσει στις αρμόδιες αρχές… Τα Ελληνικά «δεδομένα» περί ασφάλειας τα βιώνουμε καθημερινώς δεν χρειάζεται να τα αναφέρω πιστεύω. Φυσικά για το καλό μας. Γιατί είμαστε απρόσεχτοι που σαρδελοποιούμαστε στα ΜΜΜ και η μάσκα στους ανοικτούς χώρους ή όταν είμαστε μόνοι μας «σώζουν ζωές».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version