Αργολίδα Διαδικτυακή εκδήλωση για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

0

(Το χρονικό του χρόνου 1822)

Σε πείσμα των ιών, των μέτρων πρόληψης και των απαγορεύσεων, το Ναύπλιο θα γιορτάσει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους…

Η εκδήλωση θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη διαδικτυακά από τα Μέσα Ενημέρωσης την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Κολόκας.

Το χρονικό της απελευθέρωσης θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίουν φόρο τιμής στους απόντες (και ταυτόχρονα παρόντες) πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Ευάγγελος Ζερβόπουλος που θα ερμηνεύσουν τραγούδια εποχής σε ποίηση κλασικών μας ποιητών.

Η εφετινή λιτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, με παρόντες μόνον τους απελευθερωτές που πάλεψαν για την ελευθερία μας και την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας.

Προσκεκλημένοι, όμως, είναι όλοι οι Αναπλιώτες που καλούνται να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την εκδήλωση και το χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν το 1822.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version