ΑργολίδαΜήνυμα της Μαρίας Ράλλη για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της...

Μήνυμα της Μαρίας Ράλλη για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, κ. Μαρία Ράλλη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έγραψε το παρακάτω μήνυμα:

Για τη βία που ασκείται από άνδρες σε γυναίκες, τη σωματική αλλά και τη σεξουαλική, την ηθική ή ψυχολογική, έχουν μιλήσει και γράψει πολλοί.Τον τελευταίο χρόνο εγκλωβισμένες στην καραντίνα περίπου 4,872 γυναίκες σε όλη την Ελλάδα βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν πως έπεσαν θύματα βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, από το 1960. Ωστόσο, αν και από τότε έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε ψυχολογικό και νομικό επίπεδο, οι συμπεριφορές παραμένουν ίδιες. Πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα εκτυλίσσονται καθημερινά ιστορίες απελπισίας και πόνου. Οι αριθμοί της βίας που βγαίνουν στο φως δυστυχώς όλο και ανεβαίνουν και μας πληγώνουν. Εγώ θα χαιρετήσω τη σημερινή παγκόσμια ημέρα δανειζόμενη μια φράση από τον Αμερικανό συγγραφέα Χένρυ Μίλλερ «Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο»Με σεβασμό σε όλες εσάς τις αληθινές ηρωίδες….

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα