Home Ελλάδα Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα με τον κορωνοϊό

Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα με τον κορωνοϊό

0

Η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσματα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επταπλασιάστηκαν το τελευταίο πενθήμερο οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους φαίνεται να προσεγγίζει σταδιακά τον μέσο όρο θανάτων της Ευρώπης που αντιστοιχεί περίπου σε 50-80 νεκρούς καθημερινά  στη χώρα μας, σε μία περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης που όλοι ελπίζουν να αποφευχθεί.

Στο επονομαζόμενο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας, σύμφωνα με τον αναλυτικό πίνακα που παρουσιάζει «Το Βήμα», η επιδημιολογική επιβάρυνση της χώρας μας έχει πλέον αρκετές αντιστοιχίες με πολλές άλλες ευρωπαϊκές. Αντίθετα δηλαδή με ό,τι είχε συμβεί στο «πρώτο κύμα» την περασμένη άνοιξη, όταν η Ελλάδα είχε ποσοστό περίπου το 1% των κρουσμάτων του εξωτερικού κι εξαιρετικά μικρότερη θνησιμότητα.

Πλέον η χώρα μας έχει κατ’ αντιστοιχία των πληθυσμών περίπου το 27% – 55% των κρουσμάτων από την Ιταλία, τη Γαλλία κι άλλες χώρες. Τα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο πενθήμερο ήταν 11.808, έναντι 84.407 της Ισπανίας που έχει ωστόσο πενταπλάσιο πληθυσμό, ενώ η Ιταλία έχει 163.913 νέες διαγνώσεις με 60,4 εκ. κατοίκους, η Γαλλία 150.005 με 67 εκ. κατοίκους κι η Μεγ. Βρετανία με τους 66 εκ. κατοίκους έχει 118.754 νέος φορείς του ιού.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version