Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΚορινθίαΝίκος Σταυρέλης: Απογυμνώνει τις δημοτικές ενότητες ο δήμαρχος

Νίκος Σταυρέλης: Απογυμνώνει τις δημοτικές ενότητες ο δήμαρχος

Με πρόσφατες αποφάσεις ο Δήμαρχος μεταφέρει όλο το προσωπικό των δημοτικών ενοτήτων Άσσου-Λεχαίου, Σαρωνικού και Τενέας στο κεντρικό δημαρχείο της Κορίνθου για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Με το τρόπο αυτό ουσιαστικά υποβαθμίζονται τα δημαρχεία στο Περιγιάλι, τα Αθίκια, το Γαλατάκι και το Χιλιομόδι.

Οι κάτοικοι των  ενοτήτων αυτών δε θα μπορούν να εξυπηρετούνται, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα, αφού ο(η) Ληξίαρχος, ο(η) Ανταποκριτής ΟΓΑ κλπ θα είναι μόνο μία ημέρα την εβδομάδα στην έδρα των δημοτικών ενοτήτων αυτών.

Πάει περίπατο η έννοια της αποκέντρωσης.

Σε τελική ανάλυση, αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα επάρκειας προσωπικού στο Δημαρχείο Κορίνθου (δεν το αμφισβητούμε) δεν είναι λύση  η μεταφορά του συνόλου του προσωπικού από την περιφέρεια του Δήμου, καταδικάζοντας τους δημότες των ενοτήτων αυτών.

Θα μπορούσαν να ανατεθούν επιπρόσθετα καθήκοντα  στους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στο Περιγιάλι, το Γαλατάκι, τα Αθίκια, το Χιλιομόδι, τα οποία με την ηλεκτρονική διασύνδεση του Δήμου, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις αποκεντρωμένες έδρες των πρώην δήμων, για το καλό όλων.

Η λύση της προσωρινής εκχώρησης μερικών αρμοδιοτήτων  στους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν είναι ρεαλιστική, αφού και προσωρινή είναι (μέχρι 2 μήνες) και αναποτελεσματική αφού οι βασικές αρμοδιότητες του Ανταποκριτή ΟΓΑ ΕΛΓΑ, του Ληξιάρχου κλπ είναι αποκλειστικές και μη μεταβιβάσιμες. 

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα