ΕλλάδαΣτέλιος Πέτσας: Η αντικειμενικότητα, η ισότητα και η ποιότητα αποτελούν τις αξίες...

Στέλιος Πέτσας: Η αντικειμενικότητα, η ισότητα και η ποιότητα αποτελούν τις αξίες τις οποίες θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε…

Η αντικειμενικότητα, η ισότητα και η ποιότητα αποτελούν τις αξίες τις οποίες θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε απολαμβάνοντας ό,τι τηλεοπτικά συναρπαστικό μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ψηφιακή πρόοδος” επισημαίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.

“Σήμερα που γιορτάζει η τηλεόραση επιβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια για καλύτερη και ποιοτικότερη τηλεόραση είναι διαρκής. Ο στόχος αυτός επιβάλλει εγρήγορση απέναντι στην προβολή διχαστικού λόγου, θρησκευτικού και ρατσιστικού μίσους, αλλά και αντιμετώπιση της μάστιγας των fake news.

Ιδιαίτερα φέτος, η μέρα αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID – 19, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς καλούνται να επιτελέσουν ένα διευρυμένο ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ρόλο” επισημαίνει ο κ.Πέτσας στην ανάρτησή του και καταλήγει:

“Η Ελληνική τηλεόραση, 54 χρόνια μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τηλεθεατές της.

Η Κυβέρνηση με τη διαμόρφωση ευνοϊκών προϋποθέσεων για επενδύσεις στα οπτικοακουστικά μέσα – όπως η μείωση του μη-μισθολογικού κόστους της εργασίας (φόροι και εισφορές), η μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση και η ενίσχυση των επιδοτήσεων μέσω του ΕΚΟΜΕ – στηρίζει την τηλεόραση και τους ανθρώπους της. Ενώ με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2018/1808 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων διαμορφώνουμε ένα δικαιότερο κανονιστικό περιβάλλον για το σύνολο του οπτικοακουστικού τομέα”.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα