Κόσμος Τα… ΜΜΕ ανακήρυξαν πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν

Τα… ΜΜΕ ανακήρυξαν πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν

0

Στην χώρα της δημοσιογραφίας άρπα – κόλα και του γράφω ό,τι νομίζω, είναι φυσιολογικό να έχει ήδη εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Τζό Μπάιντεν. Ωστόσο επειδή το Αμερικάνικο Σύνταγμα είναι σε πολλά σημεία διαφορετικό από το δικό μας και προφανώς ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από το Ραγιαδιστάν, καλό θα ήταν αν μη τι άλλο, να γνωρίζουμε ότι τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ τον ορίζουν σε επικείμενη ψηφοφορία οι εκλέκτορες και όχι το CNN, η New York Times ή το εγχώριο Documento…

Διαβάστε το σχετικό ανακοινωθέν:

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής….

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μια νίκη που αποτελεί μια ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992. Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

ΜΕ πληροφορίες απο το ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version