ΑργολίδαΠαν.Ψυχογυιός : Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους εργάτες γης, θα τινάξει στον...

Παν.Ψυχογυιός : Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους εργάτες γης, θα τινάξει στον αέρα την παραγωγή και την οικονομία της Αργολίδας

Με αφορμή το κρούσμα κορονοϊού σε εργάτη γης στην Αργολίδα…

H Αργολίδα, όπως και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, είναι ένας νομός που στηρίζει την οικονομία της στην αγροτική παραγωγή.

Ήδη διανύουμε την περίοδο του συγκομιδής της ελιάς και του πορτοκαλιού. Ήδη διαπιστώνονται κρούσματα κορονοϊού σε μετανάστες εργάτες γης που διαμένουν στην περιοχή. Το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο αν συνεχίζουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα!

Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων που διαμένουν μαζικά χωρίς καν να υπάρχουν τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής. Ταυτόχρονα αυτοί οι άνθρωποι καλούνται κάθε χρόνο να απασχοληθούν σε σκληρές εργασίες, απαραίτητες για να διεκπεραιωθεί η παραγωγή.

Την ίδια στιγμή όλοι στην ευρύτερη περιοχή τρέμουν στην ιδέα ότι οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες της περιοχής όπως συσκευαστήρια, χυμοποιεία, ψυγεία, ελαιοτριβεία που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων ,μπορεί να εμφανίσουν κρούσματα και να σταματήσουν την λειτουργία τους. Θα ήταν ολική καταστροφή για την οικονομία του νομού.

Αντί λοιπόν να προσθέτουμε γραφειοκρατία στους αγρότες, βάζοντας τους να έχουν μαζί Ε9 και ΟΣΔΕ και ταυτόχρονα να μην μπορούν να πάρουν μέλη της οικογένειας στην συγκομιδή.

Αντί να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά στον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Η λύση είναι μία… Η ΠΡΟΛΗΨΗ!

Μαζικά δωρεάν τεστ λοιπόν με ευθύνη του κράτους, των τοπικών αρχών και του ΕΟΔΥ (νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κινητές μονάδες) σε όλους τους εργάτες γης και στους εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους δουλειάς.

Η υπευθυνότητα και η πρόληψη μπροστά σε αυτή την υγειονομική βόμβα, που αν σκάσει θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον νομό, είναι βαθιά πολιτικές πράξεις…Τυχόν παραλείψεις ή αδιαφορία θα αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους αγρότες της περιοχής, αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέλος Σ.τ.Α Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] φυσικα το υψος των μεροκαματων στην συγκομιδη (ναναι καλα οι παρανομα εργαζομενοι ντοπιοι και ξενοι)τις τιμες του πετρελαιου που καθοριζουν το κοστος […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα