Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΚορινθίαΑναφορά Γ. Ψυχογιού για την σιδηροδρομική γραμμή από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι...

Αναφορά Γ. Ψυχογιού για την σιδηροδρομική γραμμή από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι τον Ισθμό

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Περιφερείας Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατατέθηκε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η επιστολή της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής σχετικά με την ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας  του 2018 που είχε υπογραφεί ανάμεσα στη MOTOROIL και τον ΟΣΕ .

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική  Αναφορά, στο μνημόνιο συνεργασίας,  η MOTOROIL αναλάμβανε την μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής  γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό. Θα υπήρχε δηλαδή και τρίτη ράγα ανάμεσα στις δυο εξωτερικές της «κανονικής» γραμμής.

Το έργο εργασίας και μήκους 10 χιλιομέτρων επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωσή του, η παραπάνω σιδηροδρομική γραμμή προβλεπόταν ότι «θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής». Το τμήμα αυτό της γραμμής διασυνδεόμενο στον Ισθμό με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο την MOTOR OIL και άλλες επιχειρήσεις, αλλά και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλει στην επαναξιοποίηση και σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για την τήρηση και την υλοποίηση όσων υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και  MOTOR OIL .

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα:  «Ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας  του 2018 που είχε υπογραφεί ανάμεσα MOTOROIL και τον ΟΣΕ, σύμφωνα με το οποίο ηMOTOROIL ανελάμβανε τη μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής  γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε το από 10 Οκτωβρίου « Άρθρο – Ανοιχτή επιστολή του Επικεφαλής της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής Κωνσταντίνου Μπρούσαλη», μέσω του οποίου ζητείται να τεθούν σε εφαρμογή και υλοποίηση  όσα υπογράφηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της MOTOROIL  και του ΟΣΕ το 2018 και αφορούν στην αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής του παλαιού δικτύου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό μήκους 10 χιλιομέτρων. Το έργο εργασίας επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1)

Άρθρο – Ανοιχτή επιστολή του Επικεφαλής της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής Κωνσταντίνου Μπρούσαλη

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Ψυχογιός Γεώργιος

Αραχωβίτης Σταύρος

Γκιόλας Ιωάννης

Παπαηλιού Γεώργιος

Χαρίτσης Αλέξης

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα