Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΕπιστολή Κωστούρου στον Κ. Χατζηδάκη για το "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"

Επιστολή Κωστούρου στον Κ. Χατζηδάκη για το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν οι δημότες του Ναυπλίου σε ότι αφορά τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ. Οι δημότες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους λόγω της διακοπής ρεύματος που έλαβε χώρα τις συγκεκριμένες ώρες που ήταν ανοιχτό το πρόγραμμα για την κατάθεση τους.

Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Ναυπλιέων με την επιστολή του ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο  άμεση παρέμβαση για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία.

Παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου προς τον Υπουργό:

¨Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,Το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου, πάρα πολλοί κάτοικοι της πόλης του Ναυπλίου δικαιούχοι συμμετοχής στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση τους, λόγω διακοπής ρεύματος η οποία έλαβε χώρα περίπου στις 09:45π.μ. και η διάρκεια της ήταν περίπου μία (1) ώρα, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός της διαδικασίας ολοκλήρωσης – καταχώρησης της αίτησης τους.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος ενεργοποιήθηκε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 10:00π.μ. το πρωί και οι διαθέσιμοι πόροι, ύψους 44,8 εκ. ευρώ εξαντλήθηκαν τάχιστα, καθώς η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:48 π.μ..

Η ολοκλήρωση καταχώρησης της αίτησης θα επιτύγχανε σημαντικά ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας, εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών. Δεδομένου του ότι οι κάτοικοι του Ναυπλίου χωρίς δική τους υπαιτιότητα ουσιαστικά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα, καθίσταται επιτακτική η άμεση διόρθωση της αδικίας αυτής. Ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση επέμβαση για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία¨.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα