ΑργολίδαΜανώλης Φλωρής: Ρυμούλκηση και επικάθιση του Καπετάν Αντώνης στην Κοιλάδα

Μανώλης Φλωρής: Ρυμούλκηση και επικάθιση του Καπετάν Αντώνης στην Κοιλάδα

Ο ιδιοκτήτης του εν θέματι σκάφους κ. Κοντογιάννης Βασίλειος του Σπυρίδωνα, το οποίο ελλιμενίζονταν στο λιμένα Πορτοχελίου, περίπου στις αρχές του 2020 ενημέρωσε την υπηρεσία μας και την Λιμενική  Αρχή Πορτοχελίου ότι πρόκειται να προβεί στην διάλυσή του  και προσκόμισε και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εκδοθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το σκοπό αυτό.

Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου με την Διοικητή, κα Ροκκοπούλου Ανδρομάχη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλη Φλωρή, το μέλος του Δ.Σ. του ΔΛΤ κα. Λούμη Αγγελική και την σύζυγο – εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος λόγω ασθενείας, δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στην ιδιοκτησία, απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, για την άμεση απομάκρυνση του σκάφους, ωστόσο καθυστέρησε η έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων λόγω της κατάστασης της πανδημίας Covid-19.

Την 11η  Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 9.30, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου διαπίστωσε εισροή υδάτων στο σκάφος. Ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε την άντληση υδάτων, και για λόγους ασφαλείας και λόγω των δυσμενών  καιρικών συνθηκών , το σκάφος  με εντολή της Λιμενικής Αρχής, μεταφέρθηκε  ρυμουλκούμενο στον λιμένα Κοιλάδας σε ασφαλές σημείο, σε αβαθή νερά και αποφυγή ναυαγίου. Το σημείο αυτό  επιλέχθηκε από την Λιμενική Αρχή, όπως άλλωστε αναφέρεται στο σχετικό έντυπο σήμα προς τις αρμόδιες Αρχές.

Στην συνέχεια κατά τις νυχτερινές ώρες της 13ης και τις πρώτες πρωινές της 14ης Δεκεμβρίου 2020 το σκάφος επικάθισε στο σημείο όπου είχε προσδεθεί. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και ο ιδιοκτήτης πήρε εντολή για την άμεση ανέλκυση του σκάφους και την παράδοση του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου στην προτέρα κατάσταση. Να σημειωθεί πως δεν προκλήθηκε ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή όπως αναφέρεται σε δεύτερο σχετικό έντυπο σήμα της Λιμενικής Αρχής προς τις Αρμόδιες Αρχές, ενώ το σκάφος είχε γύρω του πλωτό φράγμα και στο λιμάνι του Πορτοχελίου και στο λιμάνι της Κοιλάδας.

Σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2020  και ώρα περίπου 14:00 άρχισε με ευθύνη του ιδιοκτήτη, η ανέλκυση και η απομάκρυνση των τμημάτων του σκάφους υπό την επίβλεψη της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου. Πρέπει να καταστεί σαφές πως το συγκεκριμένο σκάφος έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε την υποχρέωση να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πραγματοποιήσει την διαδικασία διάλυσης του πλοίου. Η Λιμενική Αρχή είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων που διέπουν τις συγκεκριμένες διαδικασίες και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο συνεργάζεται με τις υπηρεσίες για την επίλυση προβλημάτων και όχι για την δημιουργία τους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Georgy Siou Ο ΣΦΙΠ ειχε παρεμβει με επανειλημμενες επιστολες του απο το .. 2017 ! Nikos Elenis  11 Δεκεμβρίου στις 3:24 μ.μ.  · Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγνωμη από τους φίλους και πολυπαθους συμπολίτες  για την αναστάτωση που προκάλεσε ο ερχομός αυτού του σαπιπκαραβου από το Πόρτο χέλι στο λιμάνι της Κοιλάδας. Δεν είχα καμία ενημέρωση παρότι είχε προγραμματιστεί. Όπως με ενημερωσε όμως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αλλά και το Λιμεναρχείο αύριο θα εξαφανιστεί. Ε λοιπον δεν «εξαφανιστηκε» στις 12 Δεκεμβριου το καραβι οπως διαβεβαιωναν οι αρμοδιοι εχουν περασει δυο ακομα μερες απο τοτε καλα παμε αν αφησουμε λιγες μερες ακομα πραγματι θα «εξαφανιστει». Θυμιζω πως η Ερμιονιδα εχει παραδοση στην εξαφανιση προβληματων Πριν απο 11 χρονια μας διαβεβαιωναν για την προσωρινη αποθηκευση δεματων συμμεικτων σκουπιδιων στο Αναθεμα το πολυ δυο χρονια. Σημερα 11 χρονια μετα οχι μονο τα σκουπιδια ειναι στο Αναθεμα (και πολυ περισσοτερα ) αλλα θα μεινουν και εκει για παντα θαμενα κατω απο το χωμα. Τα «εξαφανισαμε» . Τελικα το καραβι σημερα 14 Δεκεμβριου απεκτησε Ονομα Ειναι ο Καπεταν Αντωνης […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα