Home Ελλάδα Μετά και τον διασυρμό από το εξωτερικό… θα εμβολιαστεί και ο Έλληνας...

Μετά και τον διασυρμό από το εξωτερικό… θα εμβολιαστεί και ο Έλληνας πολίτης

0

Η λίστα των κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών ολοκληρώνεται με τα 66 άτομα που ήδη εμβολιάστηκαν έως σήμερα, τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως πρόσθεσε, «τα κυβερνητικά στελέχη, όπως όλοι οι Έλληνες, θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Επίσης, υπογράμμισε πως «υπάρχει μια βασική παρανόηση. Ο συμβολισμός του εμβολιασμού εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κυρίου Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν για να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες για την ασφάλεια του εμβολίου».

Μάλιστα, σχετικά με τις αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών στα social media, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι «κακώς έγιναν, καθώς κάποιοι υπερέβαλαν στην εικόνα».

Τόνισε, ωστόσο, ότι «τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες που δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο πιλότο». Υπενθύμισε δε την περίπτωση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος νόσησε από τον κορονοϊό: «Σκεφτείτε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα μπορούσε να ήταν ακυβέρνητο για πολύ μεγάλο καιρό, αν δεν είχε αναρρώσει», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδικά για τη λίστα των κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών – όπως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας – που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης και του κράτους, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν εμβολιαστεί 66 πρόσωπα από τους συνολικά 1.128 εμβολιασθέντες. «Υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο και αυτό που προέχει τώρα είναι να προχωρήσει το σχέδιο εμβολιασμού των υγειονομικών, εργαζομένων και διαμενόντων σε οίκους ευγηρίας και μονάδες χρόνιας φροντίδας και αποκατάστασης, ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε λειτουργία και άλλα εμβολιαστικά κέντρα», συμπλήρωσε.

“Δεν υφίσταται ζήτημα ανασχηματισμού”

Ερωτηθείσα, τέλος, για τα σενάρια ανασχηματισμού, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε: «Είστε έμπειροι δημοσιογράφοι και ξέρετε πάρα πολύ καλά πως όταν η πολιτική επικαιρότητα δεν βγάζει ειδήσεις, επανέρχονται από τους δημοσιογράφους τα σενάρια ανασχηματισμού. Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version