Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΚόσμοςΟι ευρωπαϊκές ΜΜΕ ζητούν στήριξη για την πραγματοποίηση των στόχων της ΕΕ

Οι ευρωπαϊκές ΜΜΕ ζητούν στήριξη για την πραγματοποίηση των στόχων της ΕΕ

Η Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε  στη Γενική Συνέλευση της SME united που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου διαδικτυακά. Επεσήμανε τους πόρους της ΕΕ που θα επενδυθούν στην ανάκαμψη και μετάβαση. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη εξέδωσαν Δήλωση απαιτώντας ταχεία έγκριση της Επόμενης Γενιάς ΕΕ και έμφαση στη στήριξη φερεγγυότητας.   

Η Πρόεδρος von der Leyen στην κεντρική ομιλία της επεσήμανε ότι η κρίση κατέστησε σαφές πως η κοινωνία μπορεί να βασίζεται στις ΜΜΕ, και σε δύσκολους καιρούς. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη μετατόπισαν την παραγωγή τους σε προστατευτικό εξοπλισμό, απολυμαντικά, και αναπνευστήρες σε πολύ σύντομο διάστημα. Αναφερόμενη στο μέλλον, κάλεσε τις οργανώσεις ΜΜΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πραγματική ανάκαμψη.  

Στη δήλωσή της, η Γενική Συνέλευση της SMEunited καλεί τα Κράτη Μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν χωρίς καθυστέρηση την Επόμενη Γενιά ΕΕ –με το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας– και να δώσουν έμφαση στη στήριξη της φερεγγυότητας των ΜΜΕ.

Οι ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη επηρεάζονται δραματικά από την πανδημία της CoViD-19. Παρόλο που επιδεικνύουν ανθεκτικότητα, ο αντίκτυπος είναι καταστρεπτικός: σχεδόν 90% αναφέρουν απώλεια τζίρου, 40% πλήττονται από έλλειψη ρευστότητας και κινδυνεύουν με πτώχευση. Καθώς η Ευρώπη διανύει ένα δεύτερο κύμα CoViD-19, πολλές ΜΜΕ βρίσκονται στα όρια των οικονομικών αποθεμάτων τους, λειτουργικής ικανότητας, και εμπιστοσύνης στο μέλλον τους. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη, που συνήλθαν στη Γενική Συνέλευση της SMEunited, ζητούν επικαιροποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής ΜΜΕ προκειμένου να στηριχθούν οι ΜΜΕ για να ανακάμψουν από την κρίση και να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

Με το 40% των ευρωπαϊκών ΜΜΕ στο χείλος της πτώχευσης, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ καλούν τις Κυβερνήσεις της ΕΕ να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα