Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΟι παραλίες του Ναυπλίου ξανά υποψήφιες για την "Γαλάζια Σημαία"

Οι παραλίες του Ναυπλίου ξανά υποψήφιες για την “Γαλάζια Σημαία”

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Για το έτος 2020 βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία» οι ακτές του Δήμου μας, Καραθώνα, Τολό (ψιλή άμμος), Πλάκα και Κονδύλι για τις οποίες θα τεθεί υποψηφιότητα και πάλι ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, υποψήφια για γαλάζια σημαία θα είναι και η παραλία της Κάντιας.

Το εθελοντικό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» (Blue Flag) ξεκίνησε τη δεκαετία του 80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία του Περιβάλλοντος συνεχώς από το 1951 και χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα της «Γαλάζιας Σημαίας» για την προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα