Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΠεριφέρειαΠάρτε τα απαραίτητα μέτρα για την 124 ΠΒΕ

Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για την 124 ΠΒΕ

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα ότι σε στρατόπεδο στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στην 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα σε σμηνίτες.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, μια ΕΣΣΟ πολυάριθμη.

Αντί να εντοπιστούν και να απομονωθούν από την αρχή τα κρούσματα, η πτέρυγα όλη τέθηκε  σε καραντίνα με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, από 1-2 την ημέρα της κατάταξης σε 50 στις 2/12. Τα ημίμετρα  που παίρνει  το ΓΕΑ και το Υπουργείο Άμυνας στις κατατάξεις των νεοσυλλέκτων εξαντλούνται στις θερμομετρήσεις και μόνο σε rapid test που σε συνδυασμό  με τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και τις συνθήκες στοιβάγματος των νεοσυλλέκτων ευθύνονται για τη διασπορά.

ΓΕΑ και Υπουργείο Άμυνας δεν δίνουν τα χρήματα που απαιτούνται για τα μοριακά τεστ την ίδια στιγμή που δίνουν  δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων, και για την πρόσληψη μισθοφόρων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων. Μόνιμη επωδός τους η «ατομική ευθύνη». Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους. Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι δεν θα πεθάνουμε για το στρατό τους και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.

Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση και να παρθούν άμεσα μέτρα για τον κορονοϊο τώρα:

  • Να γίνουν τώρα ΤΕΣΤ σε όλους και οι απαραίτητες απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.
  • Αποσυμφόρηση τώρα της 124 ΠΒΕ χρησιμοποιώντας το άδειο στρατόπεδο του πεζικού, εφαρμόζοντας  τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους νοσούντες.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, εξασφάλιση θέρμανσης, μέσων καθαριότητας και ατομικής προστασίας.
  • Να παρθούν μέτρα ενάντια στο συνωστισμό. Να δοθούν νωρίτερα μεταθέσεις. Να δοθούν άγραφες άδειες και ο στρατός να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων.
  • Σε όλα τα στρατόπεδα να υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα