Home Αργολίδα Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση

0

Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ανακοινώνεται ότι: Το διήμερο 3 και 4 Ιανουαρίου 2021 θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο εκδηλώσεις για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).

Οι εκδηλώσεις είχαν προετοιμαστεί και διοργανωθεί διαφορετικά σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος αλλά λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας τροποποιήθηκαν.

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2020 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (κεκλεισμένων των θυρών) προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου.

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, το Μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος  Ιωάννου Καποδίστρια και των μελών της Α’ Εθνοσυνελεύσεως της Επιδαύρου.

Στη συνέχεια θα γίνει η Πανηγυρική Ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση (Επίδαυρος 1-1-1822).

-Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η «Εθνοσυνέλευση των Νέων» η οποία αποτελεί  την Εναρκτήρια εκδήλωση των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος τις οποίες έχει προγραμματίσει η Ιερά Σύνοδος για την απόδοση της δέουσας τιμής στους Αγωνιστές της Επαναστάσεως του 1821 το ερχόμενο έτος, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της.

Με την πανηγυρική ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση πραγματοποιείται η έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν νέες και νέοι από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις πρώτες πολιτειακές πράξεις του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και να εκφράσουν τις απόψεις τους επ’ αυτών, με τη βοήθεια των συντονιστών.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Από τις διαδικτυακές διευθύνσεις

www.ekklisia1821.gr,

www.facebook.com/ekklisia1821,

www.twitter.com/ekklisia1821

οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναμεταδίδονται ζωντανά.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version