Περιφέρεια «Άμεσα μέτρα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σπάρτη»

«Άμεσα μέτρα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σπάρτη»

0

Τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Sparta inn δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έχουν προηγηθεί τα κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, στον καταυλισμό των Ρομά στις Αμύκλες Σπάρτης και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στη χώρα.

Επειδή ακόμα και τώρα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι κρύβεστε πίσω από την ατομική ευθύνη και δεν παίρνετε ουσιαστικά μέτρα, γιατί αυτά έχουν κόστος που θα λείψει από τη χρηματοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το αναγκαίο εμβολιασμό, που έτσι και αλλιώς θα αργήσει.

Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχα.

Τι μέτρα θα πάρετε ώστε:

  • να γίνεται έλεγχος του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενούμενων προσφύγων.
  •  να γίνουν απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα και να χορηγούνται δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.
  •  να μεταφερθούν τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα σε χώρο εκτός του ξενοδοχείου.
  • για το διάστημα του Υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων και των εργαζομένων στο χώρο.
  • να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.
  • να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας του δήμου με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
  • να καταργηθεί η δομή και άμεσα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής μας και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος – Κελλάρης Γιάννης

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version