Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΔέσμευση Σκρέκα σε Ανδριανό ότι θα εξετάσει θετικά το ζήτημα του "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Δέσμευση Σκρέκα σε Ανδριανό ότι θα εξετάσει θετικά το ζήτημα του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”

Συνάντηση Ανδριανού με Σκρέκα για τον αποκλεισμό του Ναυπλίου από το ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’ λόγω διακοπής ρεύματος, την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, και τα ανταποδοτικά τέλη από ανεμογεννήτριες.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα, και θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη θετική του ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα, έθεσα στον Υπουργό και διά ζώσης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διακοπή ρεύματος που απέκλεισε ουσιαστικά την πόλη του Ναυπλίου από το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’, κάτι που τεκμηριώνεται και από σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ. Ακόμη, επεσήμανα στον Υπουργό το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μείωση του κονδυλίου που είχε προβλεφθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων Ναυπλίου και Άργους του ΓΝΑ καθώς και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’ (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Τέλος, συζητήσαμε την ανάγκη κανονικοποίησης και έγκαιρης καταβολής του Ανταποδοτικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τον ΔΕΔΗΕ στους δικαιούχους, που αφορούν στην Αργολίδα μεταξύ άλλων τους κατοίκους του Αχλαδόκαμπου, του Κεφαλόβρυσου, του Αραχναίου, των Διδύμων, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει θετικά και τα τρία αυτά ζητήματα, ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι κατάλληλες λύσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα