Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΝέα παρέμβαση Ανδριανού για την στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών

Νέα παρέμβαση Ανδριανού για την στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών

Προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη ΒουλήΕρώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, επανέρχομαι στο θέμα που είχα θίξει με προηγούμενη Ερώτηση, της ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας αλλά και μέρλιν.

Συγκεκριμένα, μετά και τα πρόσφατα ασύμβατα με την εποχή καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην παραγωγή, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω μιας πληθώρας επιβαρυντικών παραγόντων όπως η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή με αποτέλεσμα ο καρπός να μένει στα δέντρα, καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές.

Επισημαίνεται τέλος ότι στα ως άνω προβλήματα προστίθενται και οι πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας που έχουν πλήξει έντονα τους παραγωγούς οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών εσπεριδοειδών και ιδίως κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν και την στήριξή τους».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα