ΑργολίδαΆνδρέας Πουλάς: "Να σταματήσει ο εμπαιγμός των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας"

Άνδρέας Πουλάς: “Να σταματήσει ο εμπαιγμός των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας”

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε στη Βουλή ο Άνδρέας Πουλάς την επιστολή της Ομάδας Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ» με την οποία ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

  1. Έκτακτη έγκριση ποσοτήτων δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και
  2. Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό

«Καταστροφή στα εσπεριδοειδή του Ν. Αργολίδας»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω επιστολή της Ομάδας Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ» στην οποία αναφέρουν ότι παρά τις ενέργειες και τις οχλήσεις μας δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος για το θέμα της καταστροφής των εσπεριδοειδών Αργολίδας εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

  • Έκτακτη έγκριση ποσοτήτων δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και
  • Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Σε διαφορετική περίπτωση η φετινή πρωτοφανής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα