Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΑνδριανός με Λιβανό για αγροτικά ζητήματα και την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών

Ανδριανός με Λιβανό για αγροτικά ζητήματα και την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό όλα τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής που αφορούν την Αργολίδα. Ιδιαίτερα επεσήμανα την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης των παραγωγών εσπεριδοειδών του νομού και ιδιαίτερα των παραγωγών κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω πολλαπλών επιβαρυντικών παραγόντων όπως η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές, η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή, και βεβαίως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει σύντομα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο με θέμα τις τεχνικές λεπτομέρειες της τεκμηρίωσης της ζημιάς που υφίστανται οι παραγωγοί λόγω COVID-19 ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες για την ενίσχυση των πληγέντων».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα