Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΑπάντηση Γεωργόπουλου σε Αντώνιοζα

Απάντηση Γεωργόπουλου σε Αντώνιοζα

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ο νόμος ορίζει ρητά και προβλέπεται από την σχετική σύμβαση, ότι η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων λόγω της κατασκευής του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου, είναι αποκλειστική υποχρέωση του εργολάβου που εκτελεί το έργο και κανενός άλλου.

Επίσης οφείλατε και πρέπει να γνωρίζετε, ότι Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πορεία υλοποίησής του επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Οπότε το όψιμο ενδιαφέρον σας για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, θα έπρεπε να το επιδεικνύατε προς τον αρμόδιο φορέα που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι προς τον Δήμο Ερμιονίδας ο οποίος είναι αναρμόδιος και δεν φέρει καμία ευθύνη. 

Σας ενημερώνω ότι μετά την 1/9/2019 που αναλάβαμε καθήκοντα σαν νέα Δημοτική Αρχή, είχε απομείνει προς εκτέλεση το 70% του έργου της αποχέτευσης και μάλιστα το πιο δύσκολο κομμάτι, όπως η κάτω πλατεία Κρανιδίου, η άνοδος προς φανάρι, στενά στο Κρανίδι, ο κεντρικός δρόμος και τα αντλιοστάσια Πορτοχελίου κ.λ.π.

Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε αλλεπάλληλες οχλήσεις και παρεμβάσεις είτε έγγραφες είτε προφορικές προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας και τον εργολάβο, στην κατεύθυνση της άμεσης και σωστής αποκατάστασης των οδοστρωμάτων.

Ο χρόνος αποκατάστασης ποικίλει ανάλογα την περίπτωση, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Για παράδειγμα τους χειμερινούς μήνες δεν μπορούσε να πέσει άσφαλτος λόγω καιρικών συνθηκών και λόγω μη παραγωγής της από το εργοστάσιο. Η παραγωγή ασφάλτου ξεκίνησε προχθές, οπότε καιρού επιτρέποντος θα αποκατασταθούν άμεσα τουλάχιστον οι κεντρικές οδοί.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική προθυμία σας να βρείτε χορηγούς και χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, όμως σας πληροφορώ ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε θέση να επιλύσει και αυτό το πρόβλημα όπως έχει κάνει με τόσα άλλα μέχρι σήμερα, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων της.

Εσείς καλό είναι να περιορισθείτε στα κατά νόμο καθήκοντά σας και στην περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε την άμεση και σωστή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων λόγω του έργου της αποχέτευσης, να απευθυνθείτε εγγράφως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας που είναι αρμόδιες για την υλοποίηση του έργου, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετοί δημότες από το Κρανίδι και από το Πορτοχέλι, ενώνοντας έτσι την φωνή σας στις δικές μας συνεχείς πιέσεις και οχλήσεις και στην πληθώρα εγγράφων που έχουμε αποστείλει, κάποια από τα οποία σας επισυνάπτω προς ενημέρωσή σας.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα