Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΑπάντηση Καχριμάνη στον Διολίτση για ΔΕΥΑΑΡΜ

Απάντηση Καχριμάνη στον Διολίτση για ΔΕΥΑΑΡΜ

Κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΑΡΜ

Σταματήστε να εκτίθεστε.

Δεν θα ανταποδώσω τους χαρακτηρισμούς σας γιατί δεν μου το επιτρέπει το Ναύπλιο η Πρώτη Πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, και Πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας την οποία εκπροσωπώ καθώς επίσης διότι θεωρώ ότι σύρεστε σε αυτή την αντιπαράθεση.

Η προσωπική μας  ‘’αντιπαλότητα’’ και τα λεπτά ‘’δημοσιότητας’’ μέσα από αυτή την αντιπαράθεση δεν έχει καμία σημασία για τους δημότες μας που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να λαμβάνουν κακή υπηρεσία από τον αποκλειστικό διαχειριστή της μονάδας. .

Τα προβλήματα είναι σοβαρά και χρειάζονται σοβαρή διαχείριση.

Δεν μπορώ όμως να μην απαντήσω στα άκρως παραπλανητικά τα οποία αναφέρετε και προσπαθείτε να αναδείξετε:

Η σύναψη της προγραμματικής (διάρκειας 197 ημερών από 12/5/2020 έως 31/12/2020) που εσείς επικαλείστε και δημοσιοποιείτε ήταν προϋπόθεση για την χρηματοδότηση έργων στην Ε.Ε.Λ. Ν ΚΙΟΥ και ταυτόχρονα η τρανή και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στις δύο ΔΕΥΑ η οποία να διέπει την λειτουργία των εγκαταστάσεων και να νομιμοποιεί τις δαπάνες, παρά τις συνεχείς οχλήσεις όλων των διοικήσεων μας. 

  1. Στην  προγραμματική που δημοσιοποιήσατε ξεχάσατε να μιλήσετε για το Άρθρο 4 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Από 12/5/2020 έως 31/12/2020 (Άρα σήμερα που συζητάμε δεν έχουμε προγραμματική.) Ο τίτλος αυτής της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ δείχνει και τους λόγους για τους οποίους έγινε:

α) ένταξης μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

β) λειτουργία και συντήρηση από τον ανάδοχο.

γ) προγραμματική με την περιφέρεια για τον υποθαλάσσιο αγωγό

Γι αυτή την προγραμματική λοιπόν και τους λόγους για τους οποίους έγινε έχουμε  εκπληρώσει απολύτως τις υποχρεώσεις μας.

  • Δεν έχετε ΠΟΤΕ ενοχλήσει την ΔΕΥΑΝ με σκοπό την ανανέωση της προγραμματικής . Και φυσικά δεν χρειάζεται να υπάρχει εγκεκριμένος π/υ για να ξεκινήσουμε την διαβούλευση όπως υπαινίσσεστε.
  • Στο Άρθρο 2 (ξεχάσατε πάλι) αναφέρεται ρητά η υποχρέωση σας να τοποθετήσετε παροχόμετρο στην είσοδο της ΕΕΛ για την μέτρηση της ποσότητας των λυμάτων του Δήμου σας. Με αυτή την παράλειψή σας έχετε καταστήσει την οικονομική σας απαίτηση  για τις δαπάνες του βιολογικού τελείως ανυπόστατη και αυθαίρετη
  • Στο Άρθρο 5 αναφέρεται η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και ελέγχου της λειτουργίας και δαπανών της εγκατάστασης . Με δεδομένο ότι δεν συγκροτήθηκε ποτέ αυτή η επιτροπή καθιστά προς εξέταση τα παραστατικά που μας στέλνετε.

Οι συνεχείς ανακοινώσεις – αντιπαραθέσεις είναι σίγουρα κουραστικές για τους πολίτες οι οποίοι όμως μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Η αποκλειστική διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Άργους τόσα χρόνια στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Νέας Κιου δεν είναι μόνο ανεύθυνη και επικίνδυνη για τις εγκαταστάσεις αλλά έχει γίνει επικίνδυνη και για την υγεία των πολιτών.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Ναυπλίου είναι έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να πάρει ένα τέλος αυτή η ανεπαρκής αποκλειστική διαχείριση των εγκαταστάσεων από την δημοτική επιχείρηση Άργους – Μυκηνών.

Καχριμάνης  Γεώργιος

Πρόεδρος  Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα